Deltaweg In beeld; Wethouder Cees Pille over de Deltaweg

Cees Pille is wethouder in gemeente Goes. Hij heeft onder andere verkeer en vervoer in zijn portefeuille. De Deltaweg is een belangrijke verkeersader voor Goes. Om die reden spreken we hem over de planstudie en zijn visie over de Deltaweg.

Cees Pille

Maken veel mensen uit gemeente Goes gebruik van de Deltaweg?

"De Deltaweg is een van de hoofdverkeersaders van Goes. Veel inwoners maken er gebruik van voor werk- of familiebezoek. Daarnaast maken ook veel toeristen en andere reizigers vanuit heel Zeeland gebruik van de Deltaweg. De Deltaweg verbindt letterlijk de eilanden Zuid-Beveland met Noord-Beveland en met Schouwen-Duiveland."

Waarom vindt u het belangrijk dat de Deltaweg wordt aangepakt?

"Wij willen dat Goes goed bereikbaar is via veilige wegen. Het is belangrijk dat we de verkeersveiligheid op de weg verbeteren. Goes is een centrumgemeente, er is veel werkgelegenheid en er zijn veel voorzieningen voor de hele regio. Bereikbaarheid is erg belangrijk. Ook vind ik de fietsverbinding tussen Zuid- en Noord-Beveland van groot belang. Een vlotte en veilige fietsverbinding kan ervoor zorgen dat je als bewoner van Noord-Beveland eerder en vaker de (elektrische) fiets pakt voor woon-werkverkeer, of voor je bezoek aan Goes."

Wat is de rol van gemeente Goes in het ontwikkelen van de oplossingsrichting?

"De rol van de gemeente Goes is dat we een opwaardering van de Deltaweg op de agenda krijgen en houden. Natuurlijk er is een Goes belang, een vlotte en veilige verbinding voor onze inwoners en bezoekers, maar ik vind een oplossing vooral ook belangrijk voor de hele provincie."

Welke wensen heeft u voor de oplossingsrichting?

"Ik zie graag een oplossing die optimaal verkeersveilig is voor auto’s en fietsers en die voor openbaar vervoer en economische verkeer vlot toegankelijk is en blijft. Zodat Goes, en de rest van Zeeland, ook in de toekomst goed bereikbaar is en blijft."

Hoe ziet u de toekomst van de Deltaweg?

"Een prachtige weg die een snelle en veilige verbinding biedt voor autoverkeer, fietsers en landbouwverkeer."