Open ideeën desk

Heb jij ideeën om de Zeeuwse binnensteden mooier, gezelliger, spannender, diverser, groener, duurzamer en aantrekkelijker te maken? Draag je idee dan voor 1 juli 2022 aan bij de Open Ideeën Desk van Creative City Boost! 

Werkgroep Creative City Boost

Heb je een goed idee?

Heb je een prachtig idee waarbij ondernemers uit de binnenstad samenwerken met cultuurprofessionals en komen tot een vernieuwende uitwerking in een van de binnensteden (Vlissingen, Terneuzen, Goes, Hulst of Middelburg)? Meld je dan aan! Iedereen die een serieus en goed idee heeft om een van de vijf Zeeuwse steden te boosten, kan zijn of haar idee indienen. Dit kan nog tot 1 juli 2022. 

Je idee indienen?

Stuur een mail naar Karin Stroo (karinstroo1@gmail.com) en Digna Kosse (drr.kosse@zeeland.nl) en draag je idee aan.

Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 kunnen we - op afspraak - in gesprek gaan over jouw idee. We denken mee met de ontwikkeling van het plan, zodat je jouw idee kunt presenteren tijdens de Creation Day op 20 juli 2022. Na deze dag volgt een stemming waarbij de beste plannen democratisch worden gekozen.

Hoe nu verder?

In de volgende fase van Creative City Boost werken projectgroepen de gekozen plannen uit tot pilots per stad. Maar ook als de keuze niet direct op jouw plan valt bij de stemming en het plan zich dus (nog) niet direct leent voor uitwerking, nemen we je idee graag verder mee in het project. Samen bekijken we dan of het idee ofwel geschikt is voor de Zeeuwse Vernieuwers Challenge, of we het idee in de roadmap voor de toekomst kunnen opnemen, of dat we het idee later betrekken in het project, bijvoorbeeld door het samen te voegen met andere ideeën tot een goed werkzaam plan. Ideeën kunnen dus opgaan in een groter geheel. Wel proberen we om ideeën - zoveel als mogelijk - te laten 'dragen' door diegene uit wiens koker ze komen. Dit geldt ook voor de ideeën en plannen uit de werkgroepen. 

De Open Ideeën Desk staat los van de werkgroepen die al actief zijn in de steden. Door dit initiatief krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn/haar idee voor een van de binnensteden aan te dragen. 
 

Europese Unie; Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling | OpZuid | CBK | Provincie Zeeland