Het provinciebestuur zet in op economische ontwikkeling, groei en innovatie van Zeeland.  We benutten daarbij de strategische ligging in zee, tussen Rotterdam en Antwerpen. Ook kiezen we bewust voor de sectoren waar Zeeland sterk in is zoals de procesindustrie met biobased economy, de havens en logistiek, recreatie en toerisme, energie, landbouw en agro food, visserij en aquacultuur. Ook plattelandsontwikkeling en natuurherstel zijn onderwerpen waar het provinciebestuur aan werkt. Het bestuur wordt ondersteund door de provinciale organisatie onder leiding van de provinciesecretaris/directeur.


U zoekt informatie over


Anderen zochten ook


Zoek op onderwerp

Het provinciebestuur zet in op economische ontwikkeling, groei en innovatie van Zeeland. De ambtelijke organisatie ondersteunt het provinciaal bestuur daarin.

De organisatie is opgebouwd uit verschillende afdelingen en een directie. Er zijn 456 formatieplaatsen.

De Provincie neemt besluiten over onder andere vergunningen, ontheffingen, subsidies, plannen en maatregelen. Als u het niet eens bent met een besluit van de Provincie kunt u daartegen in de meeste gevallen bezwaar maken.

Als we vacatures hebben, vindt u ze op deze pagina. Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.

Jouw Zeeland is een netwerk van ongeveer 300 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar dat de Provincie Zeeland adviseert over allerlei onderwerpen.

De rekenkamer doet onafhankelijk onderzoek naar de doelmatigheid, rechtmatigheid en de doeltreffendheid van het provinciaal bestuur.

We presenteerden in januari 2015 een vernieuwd logo van de provinciale organisatie. Dat nieuwe logo zonder leeuw riep veel reacties op. Het provinciebestuur besloot daarom dat er een nieuw logo zou komen mét leeuw.