Vind jij vrijheid van meningsuiting belangrijk? En vind je het leuk om samen met andere jongeren te brainstormen over het thema vrijheid? Doe dan 12 februari mee!

In Nederland kun je gaan en staan waar je wilt en in vrijheid je mening uiten. Toch blijkt vrijheid niet altijd zo vanzelfsprekend te zijn. Je leest bijvoorbeeld regelmatig over discriminatie vanwege geloof, afkomst, huidskleur of seksuele voorkeur. Maar vrijheid is voor ons allemaal en daarom vinden we het in Zeeland belangrijk om hier met elkaar over in gesprek te blijven.

Op 5 mei vindt jaarlijks het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen plaats en daar is vrijheid het thema van de dag. Maar daarnaast worden er in Zeeland meer activiteiten georganiseerd zoals onder andere vrijheidscolleges, concerten en dichtwedstrijden.

Dit jaar willen we kijken of we in Zeeland op de goede weg zitten. Onder leiding van Maaike Boumans van Bright Future Lab organiseren we daarom een creatieve brainstormavond voor ongeveer 30 jongeren. Tijdens deze bijeenkomst bekijken we of we in Zeeland de juiste activiteiten organiseren. Daarnaast zijn we benieuwd naar ideeën hoe activiteiten gepromoot kunnen worden onder jongeren. Ook krijg je de kans om nieuwe activiteiten rondom het thema vrijheid te bedenken.

Waar en wanneer:

Maandag 12 februari van 16:00 - 19:30 uur in Zeeuws maritiem MuZEEum in Vlissingen. Het museum is deze dag gesloten, en speciaal voor ons beschikbaar gesteld. Er is soep en een broodje als avondeten!

Waarom meedoen:

  • unieke kans om mee te denken over activiteiten rondom het thema vrijheid in Zeeland
  • het staat goed op je CV
  •  je kunt hiermee je maatschappelijke stage of studiepunten vervullen
  • je draagt je steentje bij en strijdt mee voor vrijheid!
  • misschien zie je jouw idee terug op het Bevrijdingsfestival Zeeland of in het jaarprogramma?
  • het is een leuk, leerzaam en creatief proces onder leiding van een professioneel hip bureau
  • je krijgt een vergoeding voor je bijdrage

Let op: Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, geef je dus snel op via jouwzeeland@zeeland.nl. Doe jij ook mee?

Jongeren bij elkaar op een bijeenkomst van Jouw Zeeland