Op zaterdag 23 februari 2019 van 11.00 tot 16.00 uur opent de Provincie haar deuren. Niet alleen op het Abdijplein, maar ook op andere plekken in Zeeland vinden activiteiten plaats.

Fietstocht rond Waterdunen Zeeuws-Vlaanderen

Een indrukwekkend meerjaren project in Zeeuws-Vlaanderen waar veel partijen, waaronder de Provincie en waterschap Scheldestromen bij betrokken zijn. Onder begeleiding van een gids van de Provincie fietst u rond Waterdunen en stopt u op diverse interessante plekken, onder andere bij de getijdenduiker. Het waterschap zet de deuren open en geeft meer uitleg over dit innovatieve bouwwerk. Tijdens de tocht kunt u met eigen ogen zien hoe het project steeds verder vordert. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.waterdunen.com.

Nautische Centrale Vlissingen

Tienduizenden schepen, groot en klein, varen jaarlijks door Zeeland en dit vraagt goede coördinatie bij bruggen en sluizen. Dit wordt geregeld vanuit de Nautische Centrale in Vlissingen. Hieruit worden de bruggen en sluizen over het kanaal van Walcheren en de Zeelandbrug bedient. Bijzonder om te ervaren en uitleg te krijgen over het werk in deze organisatie. De Nautische Centrale in Vlissingen bevindt zich vlakbij het station en de haven van Vlissingen.

Vanwege de ruimte en veiligheid kan men zich op het hele en halve uur melden van 11:00 uur in de ochtend tot en met 15:30 in de middag. Per rondleiding kunnen 15-20 personen worden binnengelaten. U wordt gastvrij ontvangen met koffie en wat lekkers!

Watersnoodmuseum

In Zeeland doen we veel aan het voorkomen dat een ramp als in 1953. Deze dramatische gebeurtenis staat voor altijd in het Zeeuwse geheugen gegrift en mag nooit vergeten worden. Het Watersnoodmuseum laat in een bijzondere omgeving de geschiedenis, het heden en de toekomst zien van de strijd tegen, maar vooral ook met het water. Tijdens de Open Dag kunt u het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk voordelig bezoeken! www.watersnoodmuseum.nl

Zeeuws Museum en Lange Jan

Tijdens de Open Dag van de Provincie Zeeland biedt het Zeeuws Museum (eveneens gelegen aan het Abdijplein) gratis toegang voor alle bezoekers van de Open Dag.

Ook de Lange Jan (bereikbaar vanaf de buitenzijde) is deze dag speciaal geopend voor bezoekers om Middelburg vanaf de 92 meter hoge toren te bekijken. De Lange Jan biedt 50% korting op de toegang.

Zonnetrein hop on / hop off

Komt u met de auto of het Openbaar Vervoer naar Middelburg? Hoe leuk is het dan om met de zonnetrein verder naar het Abdijplein te rijden! Speciaal voor de Open Dag rijdt deze duurzame trein door de binnenstad van Middelburg en brengt u comfortabel naar het Abdijplein.

Tussen 11:00 en 15:30 rijdt de Zonnetrein van en naar het Abdijplein 

Op de volgende plaatsen en tijden zal de Zonnetrein enkele minuten wachten om bezoekers de mogelijkheid te bieden op te stappen. De Zonnetrein rijdt vanaf 11:00 uur 2x per uur.

  • 11:00 / 11:30     Parkeerterrein Ramsburg
  • 11:05 / 11:35     Londensekaai (bushalte)
  • 11:10 / 11:40     Blauwedijk ter hoogte van de Stationsbrug
  • 11:15 / 11:45     Kloveniersdoelen (Parkeerterrein Hof van Tange en begin Lange Viele)
  • 11:20 / 11:50     Markt Middelburg
  • 11:25 / 11:55     Abdijplein Middelburg

De tijden zijn richttijden. Er bevinden zich geen fysieke haltes, maar u herkent de Zonnetrein vanzelf! Komt u de zonnetrein onderweg tegen dan kunt u de bestuurder seinen, indien mogelijk en als de veiligheid dit toelaat zal hij voor u stoppen! Bekijk de route op het kaartje.

Kaartje route zonnetrein door Middelburg