W. Willemse, Willem

Fractievoorzitter 50Plus

Ik voel me nauw betrokken bij de zee en daarom sta ik hier op de Punt van het Havenhoofd in Vlissingen. Dit komt omdat ik al generaties lang betrokken ben bij de zeevaart, de havens en Vlissingen.

Willem Willemse

De motor voor de Zeeuwse economie

Zeeland is de zee en heeft zijn bestaan te danken aan de zee. De connectie met het water en daarmee met landen over de hele wereld heeft Zeeland gebracht waar het nu is. Een land waar het goed werken en toeven is.

De havens zijn de motor voor de Zeeuwse economie, visserij en industrie.

Jongeren zijn immers de ouderen van de toekomst!

Willem Willemse

Als Statenlid van 50PLUS  zet ik mij in voor een leefbare toekomst voor de ouderen in Zeeland. Toen 50PLUS in 2015 in de Provinciale Staten werd gekozen was er weinig aandacht voor deze specifieke groep Zeeuwen. Dit is in de loop van de jaren verbetert maar we zijn er nog lang niet. Wel zien we dat onze inbreng de ouderen bij andere partijen ook meer aandacht krijgen. Dit is winst maar er is nog veel werk te verzetten!

Wij zijn er niet alleen voor ouderen maar zeker ook voor de Zeeuwse jeugd. Jongeren zijn immers de ouderen van de toekomst!

Zeeland moet een provincie zijn die ouderen en jongeren verbind met goede scholing, werkgelegenheid, wonen, cultuur, gezondheidszorg, behoud van onze natuur en een goed bereikbaar openbaarvervoer. Een provincie waar we rekening houden met elkaar.

Politieke motivatie:

Sociaal, maatschappelijk en economische betrokkenheid bij het wel en wee van Zeeland.

Zet zich in voor:

Voor een leefbaar en vitaal Zeeland.

Andere functies:

  • Voorzitter VvE Cariño Vlissingen