Natura 2000 - Yerseke en Kapelse Moer

1 februari 2011
|
Publicatie

De Yerseke en Kapelse Moer is een van de oudste stukken origineel Zeeuws polderlandschap.

Publicatie

Het poldergebied Yerseke en Kapelse Moer is een van de laatste stukken authentiek Zeeuws polderlandschap. Het maakt deel uit van het Europese netwerk van waardevolle natuurgebieden: Natura 2000. In Nederland zijn 162 gebieden aangewezen als Natura 2000-gebied. Daarvan liggen er 16 in Zeeland.
Om de bijzondere natuurwaarden van Yerseke en Kapelse Moer voor de lange termijn te behouden, stelt de Provincie Zeeland een beheerplan op. Samen met alle betrokkenen in en om het gebied bekijkt ze welke beschermende maatregelen nodig en mogelijk zijn.

Yerseke en Kapels Moer

De Yerseke en Kapelse Moer is een van de oudste stukken origineel Zeeuws polderlandschap. Het gebied bestaat uit veel verschillende milieuomstandigheden: er is zand, klei en veen en er zijn overgangen van zoet naar zout en van nat naar droog. Deze diversiteit zorgt ervoor dat er veel verschillende soorten planten kunnen groeien. Er broeden veel verschillende soorten weidevogels en vanaf oktober strijken er grote aantallen ganzen neer om te overwinteren.