Zeeland heeft van nature alle ingrediënten in huis voor een gezond en prettig leven. Rust, ruimte, water en vruchtbare aarde. Gezond in Zeeland wil die in de schoot geworpen rijkdom niet alleen benutten, maar ook nog helpen die verder uit te bouwen en te vermarkten.

Innovatievouchers Gezond in Zeeland

Ondernemers actief in recreatie, toerisme, natuur, beweging voeding of vitaliteit in Zeeland met innovatieve ideeën voor hun bedrijf konden dit jaar gebruik maken van een innovatievoucher. Daarmee kregen ze 2500 euro voor hulp bij de ontwikkeling van een nieuw product, dienst en/of samenwerking. Deze regeling is ingezet om innovaties te stimuleren op het gebied van  recreatie gekoppeld aan gezondheid en vitaliteit voor inwoners en gasten. Het is de bedoeling ook in 2020 weer ideeën te belonen met een innovatievoucher.

Fietsen langs de kust of over de uitgestrekte velden van Zeeuws-Vlaanderen. Wandelen over het strand of door de bossen van Schouwen-Duiveland. Zwemmen, surfen, zeilen of suppen op de Oosterschelde. Yoga of bootcamp op de stranden van Walcheren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in Zeeland.

Mosselen, oesters, zwarte bessen, zeekraal of verse vis. Appels, peren, pruimen, bonen, krab, kreeft of scheermes: het komt van ons land of uit ons water. Zeeland bewijst dat gezond en lekker prima samen kunnen gaan.

Gezond in Zeeland wil de natuurlijke kwaliteiten van Zeeland die een positieve invloed (kunnen) hebben op de gezondheid van bewoners én toeristen veel meer over het voetlicht brengen. Er is immers een blijvende verandering zichtbaar in de manier waarop we werken, recreëren, eten, drinken en voor onszelf zorgen. Die publieke aandacht voor een gezonde leefstijl biedt kansen voor zowel ondernemers als maatschappelijke organisaties. Gezond in Zeeland wil die ondernemers en organisaties met elkaar in contact brengen, ze informeren, prikkelen en ondersteunen. Want er ligt nog een wereld open op het gebied van een gezonde leefstijl.

Om die ondernemers en organisaties bij elkaar te brengen, zijn er vijf Gezond in Zeeland-makelaars actief. Dat zijn Zeeuwen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van een gezonde leefstijl. Ieder met een eigen expertise en een eigen, breed netwerk. Daarbinnen zijn zij aanspreekpunt, verbinder, adviseur en inspirator in één.

Gezond in Zeeland
Download's

Initiatiefnemers Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is een initiatief van de Provincie Zeeland en vertegenwoordigers uit Zeeuwse natuur- en buitenorganisaties, SportZeeland, VVV Zeeland, Foodlab/Mondia Scholengroep, Impuls Zeeland en de HZ University of Applied Sciences (Kenniscentrum Kusttoerisme en Lectoraat Healthy Region).