Gezond in Zeeland

Zeeland heeft van nature alle ingrediënten in huis om gezond en prettig te leven. Rust, ruimte, water en vruchtbare aarde. Gezond in Zeeland wil die in de schoot geworpen rijkdom niet alleen benutten, maar ook nog helpen verder uit te bouwen en te vermarkten.

Wandelen over de duinen

Fietsen langs de kust of over de uitgestrekte velden van Zeeuws-Vlaanderen. Wandelen over het strand of door de bossen van Schouwen-Duiveland. Zwemmen, surfen, zeilen of suppen op de Oosterschelde. Yoga of bootcamp op de stranden van Walcheren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in Zeeland.

Mosselen, oesters, zwarte bessen, zeekraal of verse vis. Appels, peren, pruimen, bonen, krab, kreeft of scheermes: het komt van ons land of uit ons water. Zeeland bewijst dat gezond en lekker prima samen kunnen gaan.

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland wil de natuurlijke kwaliteiten van Zeeland die een positieve invloed hebben op de gezondheid van bewoners én toeristen veel meer over het voetlicht brengen. De manier waarop we werken, recreëren, eten drinken en voor onszelf zorgen is immers blijvend aan het veranderen. Publieke aandacht voor een gezonde leefstijl biedt kansen voor zowel ondernemers als maatschappelijke organisaties. Gezond in Zeeland wil deze ondernemers en organisaties met elkaar in contact brengen, hen informeren, prikkelen en ondersteunen. Er liggen namelijk nog veel kansen op het gebied van een gezonde leefstijl.

Om deze ondernemers en organisaties bij elkaar te brengen, zijn er vijf Gezond in Zeeland-makelaars actief. Dat zijn Zeeuwen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van een gezonde leefstijl. Ieder met een eigen expertise en een eigen, breed netwerk. Daarbinnen zijn zij aanspreekpunt, verbinder, adviseur en inspirator in één.

Gezond de natuur in

Het Zeeuwse landschap is open en gevarieerd. Makelaar Sven van Rijkswijk kan helpen de oneindige mogelijkheden ervan te benutten.

Sven van Rijswijk

Gezond bewegen

Zeeland verleidt toeristen en inwoners tot bewegen. Watersporten, fietsen, wandelen of … Makelaar Patrick Vader ziet overal sportieve uitdagingen.

Patrick Vader

Gezond recreëren

Kuren, een behandeling met Zeeuwse natuurproducten of een bootcamp op het strand. Volgens makelaar Tatiana Booi zijn er talloze kansen.

Tatiana Booi

Innovatievouchers Gezond in Zeeland

Ondernemers actief in recreatie, toerisme, natuur, beweging voeding of vitaliteit in Zeeland met innovatieve ideeën voor hun bedrijf konden in 2019 gebruik maken van een innovatievoucher. Daarmee kregen ze 2500 euro voor hulp bij de ontwikkeling van een nieuw product, dienst en/of samenwerking. Deze regeling is ingezet om innovaties te stimuleren op het gebied van recreatie, gekoppeld aan gezondheid en vitaliteit voor inwoners en gasten.

Initiatiefnemers Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is een initiatief van de Provincie Zeeland en vertegenwoordigers uit Zeeuwse natuur- en buitenorganisaties, SportZeeland, VVV Zeeland, Foodlab/Mondia Scholengroep, Impuls Zeeland en de HZ University of Applied Sciences (Kenniscentrum Kusttoerisme en Lectoraat Healthy Region).