De Provincie Zeeland verstrekt innovatievouchers om projecten op het gebied van gezondheid en vitaliteit verder te helpen. Ondernemers kregen zes weken de tijd om een aanvraag in te dienen. Het uiteindelijke doel is Zeeland aantrekkelijk te maken voor inwoners en gasten.

Wat is een innovatievoucher?

Met de innovatievoucher krijgen ondernemers 50 procent van de kosten (tot maximaal € 2500,-) om hun innovatieve idee op het gebied van recreatie, toerisme, natuur, beweging, voeding of vitaliteit verder te helpen. Bedrijven kunnen de voucher inzetten om advies in te winnen: bij het opstellen van een business- of financieringsplan bijvoorbeeld, bij de conceptontwikkeling voor een nieuw product of dienst, voor ruimtelijk advies, een marktanalyse of communicatiestrategie. Er waren tien vouchers beschikbaar.

Criteria

De ideeën die in aanmerking konden komen voor de innovatievoucher moesten voldoen aan een aantal criteria. Zo moest het initiatief een samenwerking tot stand brengen in verschillende sectoren, moest het duurzaam zijn en het moest passen bij de Zeeuwse natuurlijk omgeving.