Op donderdagochtend 28 maart, is in aanwezigheid van gedeputeerde Carla Schönknecht het zogenoemde BeweegBomenpad bij Terra Maris geopend. Dat gebeurde door kinderen uit groep 3 van de Eben-Haëzerschool uit Oostkapelle en een aantal senioren. Samen deden zij onder leiding van docenten van het CIOS Goes oefeningen in de buitenlucht. Dit initiatief, dat natuureducatie en bewegen met elkaar verbindt, is voortgekomen uit het provinciale samenwerkingsinitiatief Gezond in Zeeland.

Het BeweegBomenPad langs de lindelanen van het museum is voor iedereen toegankelijk. Mensen van alle leeftijden worden op het pad uitgedaagd om op een leuke manier speelse en sportieve oefeningen te doen, die overigens speciaal zijn ontwikkeld voor senioren. Vooral ook leuk voor grootouders en kleinkinderen dus.

Het thema van deze samenwerking tussen het CIOS Goes en Terra Maris is ‘Jong & Oud, samen Goud!’ Kruip in de huid van de aalscholver of de zilvermeeuw en geniet in de buitenlucht van deze natuur-workout!

Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij de Gezond in Zeeland-makelaars. Zij brachten Terra Maris en CIOS samen. Uit die samenwerking ontstond dit nieuwe idee: een laagdrempelige manier om zowel jongeren als ouderen in beweging te krijgen en tegelijk natuureducatie in te passen. Informatieborden langs de route presenteren eenvoudige beweegoefeningen die zijn afgeleid van de bewegingen van dieren. Tegelijk wordt er een weetje over het betreffende dier meegegeven.