Blauwe golf in recreatieseizoen

In het recreatieseizoen van april tot en met oktober krijgen schepen zes keer per dag in twee richtingen de kans sneller door het Kanaal door Walcheren te varen. Zodra het nieuwe schema voor 2018 bekend is, zal dat op deze pagina geplaatst worden.

Meer informatie over de Blauwe Golf

In 2013 is de Provincie gestart met de Blauwe golf: drie keer per dag werd aan de recreatievaart in twee richtingen een snelle doorvaart verleend langs alle vijf bruggen over het Kanaal door Walcheren in de zomerperiode. Uit de evaluatie na dat eerste jaar bleek direct dat de Blauwe golf een succes was: er werd veel gebruik van gemaakt en er waren minder brugopeningen nodig, die ook korter duurden, op andere momenten van de dag. Zo profiteerden zowel de recreatievaart als het wegverkeer van de Blauwe golf. In de zomerseizoenen van 2014 tot en met 2017 kreeg de Blauwe golf daarom een vervolg.

De brugopeningen tijdens de Blauwe golf kennen meer passages van recreatiejachten dan de reguliere brugopeningen. Dit betekent dat de brug op andere momenten minder lang open gaat omdat er dan minder jachten passeren, of dat de brug helemaal niet opengaat op andere momenten.

Omdat de Blauwe golf zowel voor de recreatievaart als wegverkeer voordelen oplevert, werd de Blauwe golf in 2017 uitgebreid van drie keer naar zes keer per dag in beide richtingen over het Kanaal. Iedere twee uur was er overdag een Blauwe golf.

Contact

Nautische Centrale Vlissingen
+31 118 412372