Zeeland is een gebied waar het goed wonen, werken en recreëren is.  Zeeland is land in zee: overal in Zeeland sta je binnen een kwartier aan open water. De unieke ligging en de natuurlijke (omgevings)kwaliteiten zorgen voor kwaliteit van leven en beleven. Dit willen we zo houden, maar ook versterken. Als Provincie willen we dat meer mensen voor deze kwaliteiten kiezen en in Zeeland (blijven) leven, wonen, werken, studeren, ondernemen en recreëren. En dat het voor onze gasten de reden is om bestemming Zeeland te kiezen.

De Provincie draagt in belangrijke mate bij aan toerisme en recreatie in Zeeland. Zo richten we ons onder andere op (top)sportevenementen die Zeeland op de kaart zetten.

Zeeuwse vrijetijdseconomie

De vrijetijdseconomie heeft een aanzienlijk economisch belang in Zeeland. De werkgelegenheid binnen deze sector omvat 9,2% van het totaal aantal banen. De totale bestedingen in de Zeeuwse vrijetijdseconomie bedragen € 1,7 miljard. Voor Zeeland een belangrijke economische sector, die voor een groot deel draait op de beleving van Zeeland en de Zeeuwse kwaliteiten.

Beleid

De provinciale inzet op economie, een kerntaak van de provincie, is opgenomen in de beleidsnota Economische Agenda. Onderdeel van de beleidsnota is de stimulering van de vrijetijdseconomie.

De Provincie heeft een visie opgesteld ter voorbereiding van het beleid voor de vrijetijdseconomie: “Gastvrij Zeeland, Een provinciale visie op vrijetijdseconomie.”

In de visie richten we ons op bijzondere producten en diensten waarmee Zeeland zich kan ontwikkelen tot een vrijetijdsbestemming met kwalitatief goede basisvoorzieningen en een fantastische Zeeuwse ervaring.