Hoe slim reis jij?

Provincie Zeeland wil weten hoe studenten beter van A naar B kunnen reizen. Via een app kunnen studenten van Scalda en de HZ University of applied sciences zelf hun reisdata delen met de Provincie. Met die informatie kunnen we Zeeland beter bereikbaar maken.

header hoe slim reis jij?

Voor studenten van Scalda en de HZ is het mogelijk om reisdata te delen met de Provincie Zeeland. Dit kunnen zij doen door de Sesamo app te downloaden en hun reizen daarin aan te geven. Met die informatie krijgt de Provincie inzicht in welke reizen studenten maken, naar welke locaties zij reizen, welke vervoersmiddelen zij kiezen en welke knelpunten er zijn. Alle data wordt veilig opgeslagen en geanonimiseerd.

Op basis van de data worden slimme vervoersoplossingen bedacht die in de praktijk ook echt uitgetest kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen als deelauto’s, deelfietsen, carpoolapp of verbetering in de dienstregeling van het huidige openbaar vervoer. Welke oplossingen uiteindelijke getest worden, wordt eerst onderzocht.

Ben je student en wil je meedoen, wil je meer informatie over het project of heb je vragen? Kijk dan op Ga slimmer, sneller en beter onderweg! | Hoe Slim Reis Jij?

Regio Deal

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal, een overeenkomst tussen de Provincie en het Rijk. Vanuit de Regio Deal Zeeland is een bedrag beschikbaar gesteld om te investeren in een aantrekkelijk Zeeuws woon- en werkklimaat.