Smart Mobility Onderwijs Zeeland is een project waarbij de Provincie Zeeland en Scalda de handen in één slaan om jou als student gemakkelijker van A naar B te laten verplaatsen, door middel van slimme mobiliteitsoplossingen. En waarmee wij als ‘Zeeuwen’ een voorbeeld kunnen zijn voor de rest van Nederland. Deel met ons je reisdata zodat wij jouw knelpunten onderweg kunnen verhelpen én maak kans op leuke prijzen.

Oké, wat?

Komende tijd gaan wij aan de slag met het verbeteren van de bereikbaarheid binnen Zeeland. Met als eerste focus: het onderwijs, en in het speciaal: het Scalda Groen College. Dit betekent dus dat jij je tussen nu en 2022 slimmer, sneller en beter kunt gaan verplaatsen naar school of je stagebedrijf, maar ook naar je werk of vrijetijdsbesteding. Dit willen wij realiseren door het inzetten van slimme mobiliteitsoplossingen. Daarbij kun je denken aan initiatieven als deelauto’s, leenfietsen of een carpoolapp. Maar ook aan verbeteringen in de dienstregeling van het huidige openbaar vervoer of de invoering van nieuwe vervoersvormen. Wat voor oplossingen dit uiteindelijk moeten worden, gaan we eerst onderzoeken. Samen met jou, want we kunnen alleen aan betere verbindingen werken met jouw hulp! 

Help mee!

We willen graag weten hoe jij reist en of je onderweg tegen knelpunten aanloopt. Want, door het analyseren van jouw verplaatsingsdata kunnen wij al die mogelijke knelpunten inzichtelijk maken, om er vervolgens slimmere verbeteracties op te ondernemen. Daarom vragen we je om de Sesamo app te downloaden en ons toestemming te geven om jouw reis te volgen. Dit is geheel anoniem, vraagt nauwelijks iets van je databundel of batterij en je helpt daarmee dit project en uiteindelijk jezelf! Jij kunt namelijk al op korte termijn profiteren van verbeteringen op jouw route en daarnaast maak je ook nog eens kans op leuke prijzen, want een bedankje is natuurlijk wel op zijn plaats. ;)

Hoe dan?

Om deel te nemen aan dit innovatieve project - wat op dit moment alleen is weggelegd voor Scalda Groen College studenten - ga je naar de Apple App Store of Google Play Store en download je de Sesamo app. Je krijgt op school een toegangscode voor het onderzoek. Maak een persoonlijke inlogcode aan, log in en zet de GPS op je telefoon aan. De applicatie volgt vanaf nu, op de achtergrond, de verschillende locaties waar je naartoe reist en hoe gemakkelijk/snel je deze bestemming hebt bereikt. Dit vergt nauwelijks iets van jou en je telefoon en levert ons zeer waardevolle inzichten op.

Werken aan de toekomst

Doe jij samen met je collegastudenten massaal mee en kunnen we met z’n allen mooie inzichten verzamelen, waarmee we tot goede en duurzame mobiliteitsoplossingen komen? Dan wordt dit project verder uitgebreid naar andere Zeeuwse scholen en vervolgens naar verschillende bedrijven, instellingen en organisaties door de hele provincie. Zodat het vervoer in Zeeland uiteindelijk beter aansluit bij de wens van iedere inwoner. Zeeland kan hierin een ‘living lab’ zijn: een proefgebied waarin we nieuwe innovatieve vervoersmogelijkheden testen. Dit levert ons, op het gebied van Smart Mobility, een koppositie op binnen Nederland en België. En dat is dus allemaal mogelijk door het inzien van jouw reisgegevens. Hoe leuk is dat?!

Meer weten?

Wil je meer weten over de werking van de app of het onderzoek? Lees dan de veelgestelde vragen of vul het contactformulier in.  

Regio Deal

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal, een overeenkomst tussen de Provincie en het Rijk. Vanuit de Regio Deal Zeeland is een bedrag beschikbaar gesteld om te investeren in een aantrekkelijk Zeeuws woon- en werkklimaat.