Ter hoogte van de dorpen Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek komen de Sloeweg (N62), de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij elkaar (havenknooppunt Vlissingen-Oost). Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren bouwen we op deze locatie drie nieuwe viaducten: knooppunt Drie Klauwen. 30 september 2019 moet dit knooppunt met viaducten open zijn voor het verkeer. Tot die tijd ligt er een tijdelijke rotonde op de Sloeweg.

Nieuwsbrief project Sloeweg

Op de hoogte blijven van het project Sloeweg? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Sloeweg. Ontvang actuele informatie over de werkzaamheden, weekendafsluitingen en verkeersmaatregelen in uw mailbox. 

ACTUEEL

 

Win een rondleiding over het bouwterrein

Meedoen kan tot en met 22 september, de rondleiding staat gepland voor 25 september in de ochtend. Meer info.

Laatste werkzaamheden zorgen voor verkeershinder

  • Van vrijdag 20 september 9.00 uur tot maandag 30 september 5.00 uur is de Bernhardweg N254 dicht vanaf de afslag Vlissingen-Oost richting de tijdelijke rotonde op de Sloeweg N62. 
  • Van donderdag 26 september, vanaf 20.00 uur tot vrijdag 27 september 20.00 uur is de Sloeweg (N62) vanaf de tijdelijke rotonde naar de Westerscheldetunnel (N62) afgesloten. 
  • Van vrijdag 20 september 20.00 uur tot maandag 23 september 5.00 uur én van vrijdag 27 september 20.00 uur tot maandag 30 september 5.00 uur zijn de wegen rondom het knooppunt volledig dicht vanwege werkzaamheden. De Sloeweg (N62), Westerscheldetunnelweg (N62) en Bernhardweg West (N254) ter hoogte van het nieuwe knooppunt volledig dicht, inclusief tijdelijke rotonde.

Lees het volledige bericht

Zo rijdt u straks over het knooppunt

Bekijk de film (3 min) van het knooppunt Sloeweg op Youtube
Bekijk het filmpje van de PZC 'Drie Klauwen verrijst uit de Bevelandse klei' (april 2019)

Infoblad op de mat

In het infoblad meer over de werkzaamheden en hinder voor het verkeer. Bekijk het infoblad digitaal.

Planning: 30 september open

De planning is dat het knooppunt Drie Klauwen tussen Nieuwdorp en ‘s-Heerenhoek maandag 30 september 2019 open gaat voor het verkeer. In augustus en september zal het verkeer op de N62 en N254 hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Vormgeving viaducten

We bouwen drie viaducten waar het verkeer straks langs, onderdoor of overheen rijdt. Alle viaducten hebben dezelfde vormgeving, gebaseerd op de geschiedenis van de locatie. 

Reeks: de machines op de bouwplaats Sloeweg

De komende weken kunt u lezen welke machines nu aan het werk zijn op onze bouwplaats Sloeweg, wat hun klus is en wie de machine bestuurt. Een miniserie ‘machines op de bouwplaats Sloeweg’.

Tijdelijke rotonde open

Sinds maandag 3 september is de rotonde open is voor het verkeer. Al het verkeer vanuit Goes, Terneuzen en Middelburg moet een jaar lang over deze rotonde zijn weg vervolgen. De rotonde is een tussenstap in de bouw naar het knooppunt Sloeweg met de drie viaducten. 

Eerdere nieuwsitems

Werkzaamheden knooppunt Sloeweg november 2018

Contact knooppunt Sloeweg (Drie Klauwen)

Namens de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV met aannemer Boskalis aan een ongelijkvloerse kruising met drie viaducten bij de Sloeweg. Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met de projectorganisatie.

Tractaatweg BV, namens Provincie Zeeland voor Sloeweg II
T: +31 118 631245
E: sloeweg@zeeland.nl
Volg ons op Facebook: Sloeweg