Er komen steeds meer manieren om te betalen in het openbaar vervoer in Zeeland. Vanaf 1-10-2017 kunt u bijvoorbeeld pinnen met uw bankpas of creditcard, of betalen met uw smartphone. Contant geld gaat uit de bus! Daarnaast komen er per 1 oktober nieuwe kaartjes in Zeeland.

Het nieuwe kaartassortiment is niet langer gebaseerd op zones, maar op tijdsblokken van 15, 30, 60 en 90 minuten. Zo reist u bijvoorbeeld 15 minuten voor € 2,50. Daarnaast blijven er rit- en dagkaarten beschikbaar voor specifieke (buurt)buslijnen. Uitgangspunt voor het reizen met openbaar vervoer is en blijft de OV-chipkaart.

Hoe kunt u betalen?

  • Van 1-10-2017 tot 1-1-2018 kunt u op de bus betalen met contant geld, met OV-chipkaart én met pin en uw smartphone.
  • Per 1-1-2018 kunt u op de bus niet meer betalen met contant geld. U reist dan met OV-chipkaart, betaalt met pin of uw smartphone. U kunt nog wel met contant geld een anonieme OV-chipkaart kopen bij vele distributiepunten in de regio.

OV-chipkaart of los kaartje?

Reist u maar af en toe met de bus of heeft u onvoldoende saldo op de OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch bent u met een OV-chipkaart vaak al voordeliger uit. Kies de betaalmogelijkheid die bij u past!

Het volledige overzicht van het nieuwe assortiment, reisvoorwaarden en prijzen is te lezen op de website van Connexxion.