Reizen met de bus

Uitgangspunt voor het reizen met openbaar vervoer is en blijft de OV-chipkaart. Maar voor wie geen OV-chipkaart heeft, is er de mogelijkheid van losse kaartverkoop op de bus. Daarvoor kunt u niet langer contant betalen. Dat is afgeschaft op basis van landelijke afspraken. Maar er zijn wel andere manieren om te betalen in het openbaar vervoer in Zeeland. U kunt bijvoorbeeld pinnen met uw bankpas of creditcard, of betalen met uw smartphone.

Gezin wacht op bus bij bushalte

Bij de verschillende distributiepunten in de regio kunt u nog wel met contant geld een anonieme OV-chipkaart kopen. Bijvoorbeeld bij de Bruna te Heinkenszand, bij de servicebussen in Middelburg, bij de Primera in Goes, Middelburg en Vlissingen, bij de Spar in Wissenkerke, bij de AH in Hulst, het Posthoekje in Oostburg, De kleine stern tabak in Burgh Haamstede, In ’t pak uus in Zierikzee en bij Lena’s tabakshop in Bruinisse.

Het assortiment voor de losse kaartverkoop is gebaseerd op tijdsblokken van 15, 30, 60 en 90 minuten. Zo reist u bijvoorbeeld 15 minuten voor € 2,70. Daarnaast blijven er rit- en dagkaarten beschikbaar voor specifieke (buurt)buslijnen.

Reist u maar af en toe met de bus of heeft u onvoldoende saldo op de OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch bent u met een OV-chipkaart vaak al voordeliger uit. Kies de betaalmogelijkheid die bij u past!

Het volledige overzicht van het nieuwe assortiment, reisvoorwaarden en prijzen is te lezen op de website van Connexxion.