Afgelopen winter (2019/2020) vond het project ‘Lekker Wachten’ plaats op het busstation Westerscheldetunnel in Terneuzen. Voor dit project, uitgevoerd door ontwerpbureau Boyscout Designer, werden verschillende ideeën getest om het wachten op het busstation in Terneuzen te verbeteren. Inmiddels heeft Boyscout Designer het onderzoek afgerond en zijn de resultaten bekend.

Verschillende ideeën zijn uitgetest

De ontwerpers van Boyscout Designer hebben zich ingezet om het wachten op het busstation WST aantrekkelijker te maken. Zo werd er koffie en thee uitgedeeld aan de bezoekers van het busstation, was er wifi beschikbaar en konden bezoekers hun telefoon opladen aan speciale oplaadpunten in de bushokjes. Ook kreeg de afgesloten wachtruimte op het busstation een nieuwe tijdelijke inrichting. Tot slot ontwierp Boyscout Designer verschillende installaties om de mening van de reizigers over het busstation te peilen.

Bekijk het rapport van Lekker Wachten

Door in gesprek te gaan met de bezoekers van het busstation en met behulp van een online enquête heeft Boyscout Designer veel informatie opgehaald over hoe het wachten op het busstation ervaren wordt en hoe dit verbeterd kan worden. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk dan het Rapport Lekker Wachten. Dit rapport vormt een inspiratiebron voor mogelijke permanente verbeteringen van de wachtbeleving op het busstation in Terneuzen en misschien ook andere busstations.

Mbo-studenten

Connexxion, de gemeente Terneuzen en de Provincie Zeeland zijn betrokken geweest bij het project ‘Lekker wachten’. De mbo-studenten stonden hierbij als doelgroep centraal. Veel mbo-studenten in Zeeland zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Hoewel er natuurlijk van alles gedaan wordt om wachttijd te voorkomen, gebeurt het natuurlijk wel eens dat studenten op de bus moeten wachten.

Binnenkort volgt informatie over de aanpassingen die we op korte termijn willen oppakken.

 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons bereiken via e-mailadres lekkerwachten@zeeland.nl

Downloads