Ter hoogte van de dorpen Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek komen de Sloeweg (N62), de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij elkaar op een kruispunt met verkeerslichten (havenknooppunt Vlissingen-Oost). Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren bouwen we op deze kruising drie nieuwe viaducten. Onderdeel van de tweede fase van het project Sloeweg. Medio 2019 moet dit knooppunt met viaducten open zijn voor het verkeer.

Nieuwsbrief project Sloeweg

Op de hoogte blijven van het project Sloeweg? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Sloeweg. Ontvang actuele informatie over de werkzaamheden, weekendafsluitingen en verkeersmaatregelen in uw mailbox. 

ACTUEEL

 

25/9: kortdurende werkzaamheden N254

Dinsdag 25 september, tussen 10.00 en 13.00 uur, moet het verkeer op de Bernhardweg West (N254) komende vanuit Middelburg richting Terneuzen/Goes (N62) omrijden via de Europaweg-Oost. Het verkeer vanuit de Westerscheldetunnel en A58 richting Middelburg heeft geen last van de werkzaamheden. Tussen het werkgebied en de weg wordt over een lengte van 100 meter een afscheiding geplaatst. 

Tijdelijke rotonde open

Sinds maandag 3 september is de rotonde open is voor het verkeer. Al het verkeer vanuit Goes, Terneuzen en Middelburg moet een jaar lang over deze rotonde zijn weg vervolgen. De rotonde is een tussenstap in de bouw naar het knooppunt Sloeweg met de drie viaducten. 

Hoogste punt bereikt

Het hoogste punt van de bouw van het knooppunt Sloeweg is bereikt: acht meter. Een immens grote Nederlandse vlag werd op vrijdag 31 augustus de lucht in gehesen met hulp van een kraanwagen. Gedeputeerde Harry van der Maas gaf hiervoor het startschot samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele.

Op de mat: informatieblad Sloeweg

Bekijk alle infobladen over het project Sloeweg

Waar komt de naam Sloeweg vandaan?

Ad Beenhakker van De Heemkundig Kring de Bevelanden weet meer over de geschiedenis van het Sloe. Lees zijn verhaal.

Filmpje asfalteren Sloeweg

Bekijk het korte filmpje over het asfalteren van de nieuwe rijbaan Terneuzen richting Goes (25 mei 2018).

Grond(ig) onderzoek

Woensdag 18 april 2018 stond er een gele vrachtwagen van Van der Straaten langs de Sloeweg. Met deze wagen doen ze onderzoek naar de ondergrond op een plek waar straks een viaduct wordt gebouwd. Onderzoek in de bodem noemen ze in vaktaal sonderingen. De sondeerder geeft een toelichting.

Werkzaamheden officieel van start

Op donderdagmiddag 22 maart 2018 gaven gedeputeerde Harry van der Maas (Provincie Zeeland) en wethouder Kees Weststrate (gemeente Borsele) gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw van het knooppunt Sloeweg bij Nieuwdorp. De wethouder en de gedeputeerde walsten over het eerste nieuwe stukje Bernhardweg West (N254) dat vanaf maandag 26 maart 2018 (05.00 uur) open is voor het verkeer.

Van schip tot Sloeweg

De komende tijd rijden er veel vrachtwagens van de haven naar de Sloeweg. Er worden grondstoffen als zand en bodemas aangevoerd voor het ophogen van de wegen. Er is veel ophoogmateriaal nodig, want op de plaats van de nieuwe, ongelijkvloerse kruising rijdt het verkeer straks een aantal meter hoger. Bekijk op het Facebookaccount Sloeweg de korte film: Van schip tot Sloeweg.

Struiken knooppunt Sloeweg op strategische plekken

Het knooppunt Sloeweg bestaat straks niet alleen uit beton, asfalt en gras. Er komen struiken en bomen op strategische plekken te staan.​

Knooppunt Sloeweg: Drie Klauwen

Het knooppunt Sloeweg krijgt de naam Drie Klauwen, bedacht door de Heemkundige Kring De Bevelanden. Ongeveer een kilometer ten zuidwesten van het nieuwe knooppunt aan de Drieklauwenweg lag de boerderij de Drie Klauwen. Boven het kelderraam waren die grote witte klauwen geschilderd. 

FILM: zo gaat het knooppunt Sloeweg eruit zien

Bekijk de film op Youtube (3,5 minuut) hoe het knooppunt Sloeweg er straks uit komt te zien.

Planning project Sloeweg II

  • Vanaf juni 2018: start met het bouwen van viaducten
  • 3 september: tijdelijke rotonde open
  • Medio 2019: knooppunt Sloeweg open voor het verkeer
Huidige kruising Sloeweg met verkeerslichtenFoto Sloeweg, gezien vanuit de kruising richting de A58Huidige kruising Sloeweg met verkeerslichten met gele vrachtwagen

Contact project Sloeweg

Namens de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV met aannemer Boskalis aan een ongelijkvloerse kruising met drie viaducten bij de Sloeweg. Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met de projectorganisatie.

Tractaatweg BV, namens Provincie Zeeland voor Sloeweg II
T: +31 118 631245
E: sloeweg@zeeland.nl
Volg ons op Facebook: Sloeweg