Ter hoogte van de dorpen Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek komen de Sloeweg (N62), de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij elkaar op een kruispunt met verkeerslichten (havenknooppunt Vlissingen-Oost). Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren bouwen we op deze kruising drie nieuwe viaducten. Onderdeel van de tweede fase van het project Sloeweg. Medio 2019 moet dit knooppunt met viaducten open zijn voor het verkeer.

Nieuwsbrief project Sloeweg

Op de hoogte blijven van het project Sloeweg? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Sloeweg. Ontvang actuele informatie over de werkzaamheden, weekendafsluitingen en verkeersmaatregelen in uw mailbox. 

ACTUEEL

 

Afslag Nieuwdorp weer open

De afslag Nieuwdorp/ Havens 2200-7000 is vanaf maandag 2 juli 2018 5.00 uur weer open voor het verkeer. Het verkeer richting Nieuwdorp en de havens moest vanwege werkzaamheden een aantal maanden omrijden via de Europaweg Oost. 

Film tijdelijke rotonde

Om tijdens de bouw van de drie viaducten het verkeer in goede banen te leiden, gaat in september 2018 een tijdelijke rotonde op de Sloeweg (N62) open. De verkeerslichten komen dan te vervallen. De rotonde zorgt voor een veilige doorstroming van het verkeer en geeft de bouwers werkruimte om de viaducten en wegen verder te voltooien. Bekijk de film.

Eerste heiwerkzaamheden

De heiwerkzaamheden aan het eerste viaduct van het knooppunt Sloeweg zijn gestart op 26 juni 2018 en duren ongeveer tien werkdagen. Het gaat om de bouw van het viaduct aan de kant van Nieuwdorp. De werkzaamheden vinden alleen overdag plaats tussen 7.00 en 19.00 uur. Tijdens het aanbrengen van de palen is het mogelijk dat de omgeving geluidshinder ondervindt.

Op de mat: informatieblad Sloeweg

Half juni 2018 werd in de omgeving het infoblad Sloeweg verspreid. Hier leest u meer over de werkzaamheden en de tijdelijke rotonde die in september open gaat.

Waar komt de naam Sloeweg vandaan?

Ad Beenhakker van De Heemkundig Kring de Bevelanden weet meer over de geschiedenis van het Sloe. Lees zijn verhaal.

Filmpje asfalteren Sloeweg

Bekijk het korte filmpje over het asfalteren van de nieuwe rijbaan Terneuzen richting Goes (25 mei 2018).

Grond(ig) onderzoek

Woensdag 18 april 2018 stond er een gele vrachtwagen van Van der Straaten langs de Sloeweg. Met deze wagen doen ze onderzoek naar de ondergrond op een plek waar straks een viaduct wordt gebouwd. Onderzoek in de bodem noemen ze in vaktaal sonderingen. De sondeerder geeft een toelichting.

Werkzaamheden officieel van start

Op donderdagmiddag 22 maart 2018 gaven gedeputeerde Harry van der Maas (Provincie Zeeland) en wethouder Kees Weststrate (gemeente Borsele) gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw van het knooppunt Sloeweg bij Nieuwdorp. De wethouder en de gedeputeerde walsten over het eerste nieuwe stukje Bernhardweg West (N254) dat vanaf maandag 26 maart 2018 (05.00 uur) open is voor het verkeer.

Van schip tot Sloeweg

De komende tijd rijden er veel vrachtwagens van de haven naar de Sloeweg. Er worden grondstoffen als zand en bodemas aangevoerd voor het ophogen van de wegen. Er is veel ophoogmateriaal nodig, want op de plaats van de nieuwe, ongelijkvloerse kruising rijdt het verkeer straks een aantal meter hoger. Bekijk op het Facebookaccount Sloeweg de korte film: Van schip tot Sloeweg.

11 januari 2018: Nauwelijks oponthoud eerste werkzaamheden Sloeweg

Omroep Zeeland: "Langs de Bernhardweg zijn tijdelijk metalen balken geplaatst. Hierdoor is de rechterrijstrook richting de kruising met de Sloeweg afgesloten."
 

Struiken knooppunt Sloeweg op strategische plekken

Het knooppunt Sloeweg bestaat straks niet alleen uit beton, asfalt en gras. Er komen struiken en bomen op strategische plekken te staan.​

Knooppunt Sloeweg: De Drie Klauwen

Het knooppunt Sloeweg krijgt de naam De Drie Klauwen, bedacht door de Heemkundige Kring De Bevelanden. Ongeveer een kilometer ten zuidwesten van het nieuwe knooppunt aan de Drieklauwenweg lag de boerderij de Drie Klauwen. Boven het kelderraam waren die grote witte klauwen geschilderd. 

FILM: zo gaat het knooppunt Sloeweg eruit zien

Bekijk de film op Youtube (3,5 minuut) hoe het knooppunt Sloeweg er straks uit komt te zien.

Planning project Sloeweg II

  • Begin 2018: start met het ophogen voor de nieuwe verbindingswegen
  • Vanaf juni 2018: start met het bouwen van viaducten
  • In 2019: knooppunt Sloeweg gereed
Huidige kruising Sloeweg met verkeerslichtenFoto Sloeweg, gezien vanuit de kruising richting de A58Huidige kruising Sloeweg met verkeerslichten met gele vrachtwagen

Contact project Sloeweg

Namens de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV met aannemer Boskalis aan een ongelijkvloerse kruising met drie viaducten bij de Sloeweg. Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met de projectorganisatie.

Tractaatweg BV, namens Provincie Zeeland voor Sloeweg II
T: +31 118 631245
E: sloeweg@zeeland.nl
Volg ons op Facebook: Sloeweg