Ter hoogte van de dorpen Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek komen de Sloeweg (N62), de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij elkaar op een kruispunt met verkeerslichten (havenknooppunt Vlissingen-Oost). Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren bouwen we op deze kruising drie nieuwe viaducten. Medio 2019 moet dit knooppunt met viaducten open zijn voor het verkeer. Tot die tijd ligt er een tijdelijke rotonde op de Sloeweg.

Nieuwsbrief project Sloeweg

Op de hoogte blijven van het project Sloeweg? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Sloeweg. Ontvang actuele informatie over de werkzaamheden, weekendafsluitingen en verkeersmaatregelen in uw mailbox. 

ACTUEEL

 

N254 nacht deels dicht

Vanwege werkzaamheden is de Bernhardweg West (N254) in de nacht van donderdag 14 februari 20.00 uur tot vrijdag 15 februari uiterlijk 5.00 uur dicht vanaf de afslag  Nieuwdorp tot de tijdelijke rotonde in één rijrichting. De tijdelijke rotonde blijft beschikbaar.

Plaatsen wanden onder het viaduct

Ieder viaduct krijgt betonnen zijwanden die straks vanaf de weg goed zichtbaar zijn. Ook onder het viaduct (dek) plaatsen we betonnen wanden. Omdat het dek er al op ligt, gebeurt het plaatsen onder het viaduct op een speciale manier.

'Spannend' viaduct

De bouw van het viaduct – aan de kant van Nieuwdorp – is net een beetje ‘spannender’ dan de andere twee viaducten. In de bovenkant van dit viaduct liggen namelijk 16 kokers met gespannen kabels in het beton voor extra versterking. Bij veel bruggen wordt van deze methode gebruik gemaakt.

Tijdelijke rotonde open

Sinds maandag 3 september is de rotonde open is voor het verkeer. Al het verkeer vanuit Goes, Terneuzen en Middelburg moet een jaar lang over deze rotonde zijn weg vervolgen. De rotonde is een tussenstap in de bouw naar het knooppunt Sloeweg met de drie viaducten. 

Eerdere nieuwsitems

Werkzaamheden knooppunt Sloeweg november 2018

Contact project Sloeweg

Namens de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV met aannemer Boskalis aan een ongelijkvloerse kruising met drie viaducten bij de Sloeweg. Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met de projectorganisatie.

Tractaatweg BV, namens Provincie Zeeland voor Sloeweg II
T: +31 118 631245
E: sloeweg@zeeland.nl
Volg ons op Facebook: Sloeweg