Om een betere en veilige doorstroming te krijgen bouwen we een ongelijkvloerse kruising Sloeweg-Westerscheldetunnelweg-Bernhardweg met drie viaducten: knooppunt Drie Klauwen. Nu rijdt het verkeer nog over tijdelijke wegen en een rotonde, zonder last te hebben van de werkzaamheden. 30 september 2019 is het knooppunt open voor het verkeer.

30 september: knooppunt open

De planning is dat het knooppunt Drie Klauwen tussen Nieuwdorp en ‘s-Heerenhoek maandag 30 september 2019 open gaat voor het verkeer. Dit betekent dat het verkeer vlot en veilig haar weg kan volgen zonder kruispunten met verkeerslichten. In de maand augustus en september zijn diverse wegafsluitingen nodig om het werk te kunnen afronden. 

Werkzaamheden in augustus en september

Het knooppunt wordt in fasen aangesloten op de huidige wegen. De rotonde op de Sloeweg komt te vervallen. In augustus en september zal het verkeer op de N62 en N254 hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Hinder voor de weggebruiker

De volgende hindermomenten zijn  al bekend.

  • Tussen 19 augustus en 5 september 2019 staan er in de nacht van maandag tot en met donderdag wegafsluitingen ingepland van de Sloeweg (N62), Westerscheldetunnelweg (N62) en Bernhardweg West (N254). Westerscheldetunnel blijft open voor het verkeer.
  • Op 20 september 2019 is de N254 overdag deels dicht vanaf de afslag Vlissingen-Oost, ter hoogte van Nieuwdorp, richting de tijdelijke rotonde Sloeweg.
  • In de week van 23 tot 27 september is de N254 dicht vanaf de afslag Vlissingen-Oost, ter hoogte van Nieuwdorp, richting de tijdelijke rotonde Sloeweg.
  • In de weekenden 20-23 september en 27-30 september is het knooppunt volledig dicht voor het verkeer. Ook op doordeweekse dagen kunnen rijrichtingen overdag dicht zijn voor het verkeer. 
  • Tot slot is overdag, in de week van 30 september tot 4 oktober,  één rijstrook dicht komende vanuit Terneuzen richting Goes.

Omleidingsroutes

Bij het afsluiten van wegen worden er omleidingsroutes ingesteld via de A58 en/of Europaweg Oost (Vlissingen-Oost). Uiteraard blijft de Westerscheldetunnel tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor het verkeer. Houd wel rekening extra reistijd.  

Bouwen in stappen

De bouw van het knooppunt is grofweg opgedeeld in drie stappen. We zitten nu in de laatste stap.

Stap Wanneer gereed Toelichting
Stap 1 Maart 2018 Het aanleggen van een nieuw stukje Bernhardweg West N254 buitenom het verkeer. De aanleg was nodig om werkruimte te maken. 
Stap 2 Sinds september 2018 is de tijdelijke rotonde open voor het verkeer. Het bouwen van de buitenste ‘verbindingswegen Goes-Middelburg en Westerscheldetunnelweg-Goes’. Ook startte het bouwen van de viaducten en een realiseren van een tijdelijke rotonde. 
Stap 3 30 september 2019

Het bouwen van de binnenste verbindingswegen. Het verkeer rijdt over de tijdelijke rotonde en heeft weinig last van de werkzaamheden.  

 

Visualisatie knooppunt Sloeweg, van bovenafBouwbord knoopunt Sloeweg, 30 september 2019 open