We bouwen een ongelijkvloerse kruising Sloeweg-Westerscheldetunnelweg-Bernhardweg met drie viaducten. Begin 2018 starten de werkzaamheden buiten. De werkzaamheden zijn grofweg opgedeeld in drie stappen.

Stap 1 nieuw stuk Bernhardweg West

Stap 1 is het aanleggen van een nieuw stukje Bernhardweg West N254 buitenom het verkeer. De aanleg duurt ongeveer een maand en is nodig om werkruimte te maken. Het bestaande kruispunt met de verkeerslichten blijft beschikbaar.

Stap 2 verbindingswegen

Tijdens stap 2 worden de buitenste ‘verbindingswegen Goes-Middelburg en Westerscheldetunnelweg-Goes’ gemaakt. Ook start het bouwen van de viaducten en een realiseren van een robuust tijdelijk kruispunt of rotonde. Deze stap duurt ongeveer vier maanden.  

Vanwege het maken van de verbindingsweg Goes richting Middelburg is de afrit naar Nieuwdorp/ Havens 2200-7000 nog tot en met 16 juli 2018 (05.00 uur) tijdelijk dicht. Verkeer wordt omgeleid via Assenburgweg en Europaweg Oost. Verkeer vanuit Nieuwdorp kan gewoon de Bernhardweg West (N254) op. 

Stap 3 maken van binnenste verbindingswegen

Gedurende stap 3 staat het maken van de binnenste verbindingswegen centraal. Het verkeer rijdt over het tijdelijke rotonde en heeft weinig last van de werkzaamheden.  Over de gehele bouwperiode zijn diverse afsluitingen nodig. De werkzaamheden zijn voornamelijk in de nacht of in het weekend. 

Medio 2019: knooppunt Sloeweg open

De planning is dat het project knooppunt Sloeweg medio 2019 open is voor het verkeer. 

Visualisatie knooppunt Sloeweg, van bovenaf