We bouwen een ongelijkvloerse kruising Sloeweg-Westerscheldetunnelweg-Bernhardweg met drie viaducten. Begin 2018 starten de werkzaamheden buiten. De werkzaamheden zijn grofweg opgedeeld in drie stappen.

Stap 1 nieuw stuk Bernhardweg West

Stap 1 is het aanleggen van een nieuw stukje Bernhardweg West N254 buitenom het verkeer. De aanleg duurt ongeveer een maand en is nodig om werkruimte te maken. Het bestaande kruispunt met de verkeerslichten blijft beschikbaar.

Stap 2 verbindingswegen

Tijdens stap 2 worden de buitenste ‘verbindingswegen Goes-Middelburg en Westerscheldetunnelweg-Goes’ gemaakt. Ook start het bouwen van de viaducten en een realiseren van een robuust tijdelijk kruispunt of rotonde. Deze stap duurt ongeveer zeven maanden.  

Vanwege het maken van de verbindingsweg Goes richting Middelburg wordt de afrit naar Nieuwdorp/ Havens 2200-7000 tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Assenburgweg en Europaweg Oost. Verkeer vanuit Nieuwdorp kan gewoon de Bernhardweg West (N254) op. 

Stap 3 maken van binnenste verbindingswegen

Gedurende stap 3 staat het maken van de binnenste verbindingswegen centraal. Het verkeer rijdt over het tijdelijk kruispunt/ rotonde en heeft weinig last van de werkzaamheden.  Over de gehele bouwperiode zijn diverse afsluitingen nodig. De werkzaamheden zijn voornamelijk in de nacht of in het weekend. 

In 2019: knooppunt Sloeweg gereed

De planning is dat het project knooppunt Sloeweg in 2019 gereed is. Begin 2018 wordt de planning concreter en kunnen we ook aangeven wanneer er omleidingen en afsluitingen zijn.