Vlot en veilig van Goes naar Gent. De planning is dat de Tractaatweg in 2019 verbreed zal zijn naar twee keer twee rijstroken. De verbreding draagt bij aan de bereikbaarheid en een veilige afwikkeling van het toenemende verkeer sinds de komst van de Westerscheldetunnel en de aanleg van de Sluiskiltunnel.

De Provincie Zeeland heeft de verbreding van de Tractaatweg en alles wat daarbij komt kijken ondergebracht bij de Tractaatweg BV. De BV werkt de komende jaren als zelfstandige organisatie aan de realisatie van de verbreding van de Tractaatweg en is verantwoordelijk voor de planning en het budget.

Waarom aanpassen?

We werken aan de Tractaatweg, om ervoor te zorgen dat automobilisten veilig en vlot van Goes naar Gent (N62) kunnen rijden en vice versa. De N62 is een belangrijke weg tussen de zeehavens en de industriegebieden van Gent, Terneuzen en Vlissingen.

De Tractaatweg is de verbinding tussen de N61 ten zuiden van Terneuzen en de R4 bij Zelzate. Op dit moment is de capaciteit van de Tractaatweg maximaal benut. Dat komt omdat het verkeer is toegenomen sinds de komst van de Westerscheldetunnel. In de toekomst neemt het verkeer nog meer toe door de economische ontwikkelingen op de bedrijventerreinen in de Kanaalzone.

Verbreding van de Tractaatweg moet leiden tot:

  • verbeterde verkeersveiligheid
  • vlotte verkeersafwikkeling
  • optimale bereikbaarheid van het industrie- en havengebied in de Kanaalzone
  • goede bereikbaarheid van Terneuzen en omgeving
  • voorkomen van sluipverkeer in omliggend gebied

Wat wordt er aangepast?

De hele Tractaatweg wordt verbreed naar twee keer twee rijstroken. De aansluitingen op de Tractaatweg bij de Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683) worden ongelijkvloers. Er komen viaducten zodat het verkeer op de Tractaatweg ongehinderd kan doorrijden. In het landschap worden aanpassingen gedaan om de weg minder te laten opvallen. Ook wordt er nieuwe natuur gerealiseerd als compensatie.

Contact

Projectkantoor Tractaatweg BV
Koegorsstraat 1a in Terneuzen
+31 118 631736
info@tractaatweg.nl

Actuele informatie over het project vindt u op: www.tractaatweg.nl