MONO rijden (zonder afleiding) is een kwestie van wennen en gewoon doen! Vanaf 1 juli 2019 is de wetgeving aangepast: appen of bellen tijdens het fietsen, smartphone, smartwatch of muziekspeler in de hand en lekker even dat ene muziekje wisselen tijdens het fietsen omdat je dat gewoon nu even niet wilt horen, is vanaf dit moment strafbaar.

Natuurlijk is het veiliger om op het verkeer om je heen te letten zonder afgeleid te worden door je smartphone zodat jijzelf én anderen veilig op bestemming aankomen. Daarnaast, de portemonnee zal ook niet blij zijn want dit alles kan bij bekeuring een prent van €95,- opleveren (dit alles met de scooter proberen kost bij staande houding €160,-). Meer weten? Check www.mono.nl over de nieuwe wetgeving, consequenties en campagne.

Ook het ROVZ is hiermee aan de slag gegaan en lanceert vanaf 1 juli via social media een kort filmpje om alle doelgroepen te bereiken én heeft haar bioscoopreclames ook aangepast, gericht op het 1 juli verbod, om bezoekers goed te informeren. In september pakt zij verdere activiteiten op rond dit onderwerp gericht op voortgezet onderwijs.

1 juli 2019 verbod smartphonegebruik tijdens fietsen
Download's

Contact

Wil jij ook je verhaal delen? Neem dan contact met ons op via rovz@zeeland.nl.