Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid 2022

Ook dit jaar heeft het ROVZ haar focus samen met haar partners op een maand vol verkeersveiligheidsactiviteiten. Tijdens deze septembermaand zijn er diverse activiteiten gepland om verkeersveiligheid extra onder de aandacht te brengen. Het doel is om mensen bewust te maken van verkeersveiligheid en daarbij het stimuleren van veilig deelnemen aan het verkeer.

Groene trekker. Kind staat half in cabine. Andere kinderen staan op de grond en kijken naar kind in trekker.

Afleveringen Zeeland 100% verkeersveilig ziet u iedere donderdag in september bij Omroep Zeeland.

De kick off van deze 5de editie Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid vindt plaats op 1 september tijdens een gesprek in de Zeeuwse Kamer bij Omroep Zeeland waarin gedeputeerde Harry van der Maas nut en noodzaak bespreekt van de verkeersveiligheidsaanpak. Gast aan tafel tijdens het interview is Corine, zij vertelt over een verkeersongeval met dodelijke afloop waar haar broer bij betrokken was en helaas kwam te overlijden. De impact van verkeersongevallen is enorm.

“..en toen werd het leven nooit meer hetzelfde”.

Klein meisje met fietshelm op driewieler. Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. Kijk iedere donderdagavond in september naar 'Zeeland 100% verkeersveilig' (Omroep Zeeland). Logo's ROVZ, Provincie Zeeland en 100% verkeersveilig

Activiteiten in de maand september

Bij de focus op een maand vol verkeersveiligheid hoort ook een kalender, hieronder een verkorte versie. Voor een volledig overzicht neem een kijkje op onze nieuwe website Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid:

  • 1 september: Kick off Zeeuwse Maand interview Zeeuwse Kamer (Omroep Zeeland)   
  • 1 september: Herdenking Zeeuwse verkeersslachtoffers en onthulling monument
  • 10 september: Open Dag Provincie Zeeland, inzet kantelauto VVN (meer info over deze dag
  • 12 september: Opening veilige looproute gemeente Veere
  • 12 september: GRIP junior (wordt gegeven in de periode 12 september – 13 oktober)
  • 15 september: Opfriscursus VVN auto in Krabbendijke
  • 17 september: Open Dag rotonde Ritthem
  • 27 september: Doortrapdag gemeente Veere
  • 29 september: 100% verkeersveilig Event in Vlissingen 

Stel uw vraag over deze Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid, of overige vragen over verkeersveiligheid via rovz@zeeland.nl of 0118-631011 (teamleden ROVZ en haar communicatieadviseur staan u graag te woord).