Coronavirus en Zeeland

De Provincie Zeeland treft op basis van de landelijke richtlijnen een aantal maatregelen rondom het coronavirus. Het werk van de Provincie gaat zoveel mogelijk door, maar wel op een manier waarbij het risico op besmetting minimaal is.

Zeeuwse vlag wapperend op Abdijplein

Vergaderingen

Op de pagina PS Actueel kunt u de meest actuele situatie rond de vergaderingen van Provinciale Staten vinden. 

De vergaderingen van het college van Gedeputeerde Staten gaan door, maar dan gedeeltelijk telefonisch of online. Medewerkers vergaderen zo veel mogelijk digitaal of telefonisch.

Continuïteit en contact

Om de continuïteit van onze organisatie te garanderen en vanwege de gezondheid van onze medewerkers vragen we onze medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken. Voor bedrijfskritische werkprocessen zijn vanwege continuïteitsredenen wel medewerkers aanwezig in het Provinciehuis.

Wij zijn bereikbaar via +31 118 631011.

Evenementen en bijeenkomsten

In verband met het coronavirus zijn verschillende evenementen de komende tijd afgelast. Heeft u een vraag over uw vergadering of bijeenkomst in het Provinciehuis? We adviseren u contact op te nemen met uw contactpersoon binnen de Provincie Zeeland. Het Provinciehuis gaat niet op slot, maar is nog niet publiek toegankelijk.

Wijziging in het Zeeuwse openbaar vervoer

Ook heeft het Zeeuwse openbaar vervoersaanbod te maken met een aantal maatregelen. Per 1 maart 2021 kunt u weer gebruik maken van de buurtbus. Sinds 29 juni 2020 vaart de Westerschelde Ferry de hoogseizoen dienstregeling. Door Connexxion en NS is de normale dienstregeling weer opgestart, maar de dienstverlening ziet er anders uit dan normaal. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Bekijk actuele reisinformatie op: https://9292.nl.

Bedieningstijden sluizen en bruggen

Naar aanleiding van de coronamaatregelen gelden er momenteel aangepaste bedieningstijden voor onze bruggen en sluizen. Meer informatie over de bedieningstijden sluizen en bruggen.

Ondersteuning voor Zeeuwse bedrijven

Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens de corona pandemie. Belangrijkste doel is ondernemers zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.

Meer informatie landelijk

Uiteraard blijven we de aanwijzingen vanuit het RIVM, Rijksoverheid en veiligheidsregio’s opvolgen. Voor meer informatie over de maatregelen in heel Nederland rond het coronavirus, kijk op de site van de Rijksoverheid

Meer informatie Veiligheidsregio Zeeland

Om alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Zeeland te coördineren heeft de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Lees de blog met actuele ontwikkelingen op de site van Zeeland Veilig. Ook vindt u hier antwoord op veelgestelde vragen. Mit Informationen auf Deutsch / With Information in English.

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven animaties gemaakt in begrijpelijke taal. Bekijk de beschikbare animaties.