Coronavirus en Zeeland

De Provincie Zeeland treft op basis van de landelijke richtlijnen een aantal maatregelen rondom het coronavirus. Het werk van de Provincie gaat zoveel mogelijk door, maar wel op een manier waarbij het risico op besmetting minimaal is.

Zeeuwse vlag wapperend op Abdijplein

Vergaderingen

Op de pagina PS Actueel kunt u de meest actuele situatie rond de vergaderingen van Provinciale Staten vinden. 

De vergaderingen van het college van Gedeputeerde Staten gaan door, maar dan gedeeltelijk telefonisch of online. Medewerkers werken maximaal de helft van hun werktijd op kantoor.

Evenementen en bijeenkomsten

Bijeenkomsten zijn sinds januari 2022 weer in beperkte mate toegestaan. Een belangrijke voorwaarde is dat de huidige geldende maatregelen vanuit het Rijk aangehouden kunnen worden bij een bijeenkomst.

Voor bijeenkomsten en evenementen die op initiatief zijn van of door Provincie Zeeland georganiseerd worden, geldt dat we per geval kijken welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Het Zeeuwse openbaar vervoer

Reizen met openbaar vervoer zoals de bus, trein en boot is weer mogelijk via de normale dienstregeling. Het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht. Kijk voor actuele reisinformatie op https://9292.nl

Ondersteuning voor Zeeuwse bedrijven

Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens de corona pandemie. Belangrijkste doel is ondernemers zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.

Meer informatie landelijk

Uiteraard blijven we de aanwijzingen vanuit het RIVM, Rijksoverheid en veiligheidsregio’s opvolgen. Voor meer informatie over de maatregelen in heel Nederland rond het coronavirus, kijk op de site van de Rijksoverheid

Meer informatie Veiligheidsregio Zeeland

Om alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Zeeland te coördineren heeft de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Lees de blog met actuele ontwikkelingen op de site van Zeeland Veilig. Ook vindt u hier antwoord op veelgestelde vragen. Mit Informationen auf Deutsch / With Information in English.

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven animaties gemaakt in begrijpelijke taal. Bekijk de beschikbare animaties.