De Provincie Zeeland treft op basis van de landelijke richtlijnen een aantal maatregelen rondom het coronavirus. Het werk van de Provincie gaat zoveel mogelijk door, maar wel op een manier waarbij het risico op besmetting minimaal is.

Vergaderingen

Alle fysieke bijeenkomsten van Provinciale Staten van maart 2020 zijn verdaagd en in april en mei zijn er diverse online vergaderingen geweest. Op de pagina PS Actueel kunt u de meest actuele situatie rond de vergaderingen van Provinciale Staten vinden. 

De vergaderingen van het college van Gedeputeerde Staten gaan wel door, maar dan gedeeltelijk telefonisch of online. Medewerkers vergaderen zo veel mogelijk digitaal of telefonisch.

Evenementen en bijeenkomsten

In verband met het coronavirus zijn verschillende evenementen de komende tijd afgelast. De Rijksoverheid heeft besloten om deze maatregel te verlengen tot 1 september 2020.

Heeft u een vraag over uw vergadering of bijeenkomst in het Provinciehuis? We adviseren u contact op te nemen met uw contactpersoon binnen de Provincie Zeeland. Het Provinciehuis gaat niet op slot, maar is nog niet publiek toegankelijk.

Continuïteit en contact

Om de continuïteit van onze organisatie te garanderen en vanwege de gezondheid van onze medewerkers vragen we onze medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken. Voor bedrijfskritische werkprocessen zijn vanwege continuïteitsredenen wel medewerkers aanwezig in het Provinciehuis.

Wij zijn bereikbaar via +31 118 631011.

Wijziging in het Zeeuwse openbaar vervoer

Ook heeft het Zeeuwse openbaar vervoersaanbod te maken met een aantal maatregelen. Voorlopig rijden geen buurtbussen. De Westerschelde Ferry zal tot en met 28 juni 2020 beperkter varen. Vanaf 29 juni 2020 start de zomerdienstregeling. Vanaf 1 juni start de normale dienstregeling van Connexxion en de NS weer op, maar de dienstverlening ziet er anders uit dan normaal. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Bekijk actuele reisinformatie op: https://9292.nl.

Bedieningstijden sluizen en bruggen

Naar aanleiding van de versoepeling van coronamaatregelen heeft de Provincie Zeeland besloten de bedieningstijden van de bruggen en sluizen te verruimen per 1 juni 2020. Meer informatie over de bedieningstijden sluizen en bruggen.

Meer info over reizen via België

De Belgische autoriteiten staan weer meer redenen toe om de grens over te gaan. Was dit eerder alleen mogelijk als het noodzakelijk is voor werk of voor mantelzorg, nu kunt u ook de grens over voor andere 'noodzakelijke verplaatsingen'. Meer informatie hierover vindt u op de pagina van Zeeland Veilig (veelgestelde vragen). De afgelopen periode heeft de sluiting van de Belgische grens, met name voor de inwoners van de gemeente Hulst, gezorgd voor extra kosten. Zij moeten omrijden via de Westerscheldetunnel en maken zo extra kilometers. Om deze particulieren en bedrijven te helpen, heeft de Provincie Zeeland in overleg met de drie grensgemeenten (Hulst, Sluis en Terneuzen) een subsidie beschikbaar gesteld.

Ondersteuning voor Zeeuwse bedrijven

Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens de Covid-19 (Corona) uitbraak. Belangrijkste doel is ondernemers zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.

Meer informatie landelijk

Uiteraard blijven we de aanwijzingen vanuit het RIVM, Rijksoverheid en veiligheidsregio’s opvolgen. Voor meer informatie over de maatregelen in heel Nederland rond het coronavirus, kijk op de site van de Rijksoverheid

Meer informatie Veiligheidsregio Zeeland

Om alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Zeeland te coördineren heeft de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Lees de blog met actuele ontwikkelingen op de site van Zeeland Veilig. Ook vindt u hier antwoord op veelgestelde vragen. Mit Informationen auf Deutsch / With Information in English.

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven animaties gemaakt in begrijpelijke taal. Bekijk de beschikbare animaties.