Fietspad en ringsloot aanleggen

Naast het reconstrueren en het opnieuw aanleggen van wegen zijn er ook werkzaamheden uitgevoerd voor het maken van een grens tussen zoet en zout water. Daarnaast is in september 2015 - als kroon op het werk van de kustversterking- een prachtig fietspad aangelegd.

 

 

Een fietspad rondom Waterdunen

Rondom Waterdunen is een fietspad aangelegd. Het fietspad is aangelegd  op de kruin van de dijk over de hele lengte van de Panoramaweg, van de getijdenduiker langs de vuurtoren tot aan de vogeltelpost. De Nieuwe Slikkenburgseweg werd al eerder voorzien van een fietspad parallel aan de rijbaan voor auto’s. Doordat het fietspad op een dijkje ligt, biedt het de gebruikers een prachtig uitzicht op de eilanden van Waterdunen. Dit verhoogde fietspad is doorgetrokken langs de Langeweg richting Breskens en buigt dan af naar het zuiden, steeds parallel aan de ringsloot om het gebied. Daar waar het fietspad uitkomt bij de Nolletjesdijk fietsen gebruikers weer een niveau lager naast de dijk met steeds onbelemmerd zicht op het zilte landschap. Ook dit zuidelijke deel van de fietsroute is in 2015 voltooid. Bezoekers kunnen door de aanleg van deze paden een complete ronde om Waterdunen heen fietsen.

Het aanleggen van de ringsloot

In 2013-2014 is rondom het gebied een brede ringsloot aangelegd. De rand van de ringsloot dient als kering voor het zoute water dat straks in het gebied stroomt en de ringsloot zelf dient  als afvoer van het zoete polderwater richting het gemaal bij de getijdenduiker van waar het middels de los te bedienen 4e koker in de getijdenduiker in de Westerschelde geloosd kan worden. Vervolgens zijn ook het Zwarte Gat en de Zwartegatse kreek uitgebaggerd om de doorstroom van zoet water te garanderen.