Kijk live mee naar de broedende vogels in Waterdunen

24 mei 2022
|
Nieuws
Live webcam broedeilanden  Waterdunen 2022

Op de eilanden in Waterdunen broeden op dit moment duizenden vogels. En dat is goed te horen vanaf de rand van Waterdunen. Ook dit jaar kun je van dichtbij een kijkje nemen. Op één van de vogeleilanden staat een camera die live beelden uitzendt. De live-beelden van de webcam kun je op de website van stichting Het Zeeuwse Landschap bekijken. 

Kijk live mee

Op de broedeilanden broeden zo'n 7.000 grote sterns, meer dan drieduizend zwartkopmeeuwen en meer dan tweehonderd visdieven. Ook kun je dwergsterns, strandplevieren en kluten spotten. Kijk live mee via de webcam, je ziet zo grote sterns af en aan vliegen met visjes in hun snavel, moeders of vaders die de jongen beschermen onder hun vleugels en grote jongen die op de uitkijk zitten of het volgende hapje al in aantocht is.

Grootste kolonie grote sterns

Wist u dat de grootste kolonie van grote sterns in Nederland voor een groot deel in Waterdunen broedt? Eind mei is de kolonie grote sterns in Waterdunen geteld met een drone door Bureau Waardenburg. Ze kwamen uit op een verbluffend aantal van bijna 7000 paartjes. Dit is niet alleen de grootste kolonie in Nederland, maar ook één van de grootste in Europa. Zij broeden hier en trekken vervolgens weer verder. Beleef de avonturen van de grote sterns en andere vogels live mee via de webcam.