Park Waterdunen

Op 3 december 2021 heeft Provincie Zeeland de gronden voor het recreatiedeel van Waterdunen over aan recreatieonderneming Molecaten overdragen. Molecaten is eind december 2021 gestart met de inrichting en bouw van het recreatiepark. In het voorjaar van  2023 hoopt ze haar eerste gasten te mogen ontvangen. Als eerste wordt er gestart met het bouwen van een centrumgebouw, zo’n 200 campingplaatsen, 45 camperplekken, 38 glampingtenten en in de eerste fase worden circa 75 recreatiewoningen gerealiseerd. Molecaten past de recreatiewoningen in Waterdunen zoveel mogelijk in het landschap in. Hierbij is natuurbeleving een belangrijke waarde. Binnen en buiten vloeien in elkaar over. Molecaten streeft met de inrichting van haar park naar het creëren van  een gevoel van rust en ruimte midden in de natuur.

Waterdunen park Molecaten

Wat kenmerkt de recreatiewoningen?

Duurzaamheid en circulaire bouw zijn de sleutelwoorden bij de bouw van het Park Waterdunen. De woningen zijn demontabel en modulair, wat wil zeggen dat de grondstoffen herbruikbaar zijn. Bij de afbouw wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit betekent dat Molecaten snel en efficiënt kan bouwen, zonder de natuur te veel te verstoren. De onderdelen van de woningen zijn inwisselbaar en nieuwe ontwikkelingen zijn hierdoor snel toe te passen.

De woningen worden voorzien van energiezuinige systemen. Er komen vier woningtypes variërend qua capaciteit van vier tot tien personen. De woningen zijn opgebouwd uit hoogwaardige prefab elementen. Door de eindafwerking van de gevels, krijgt elk woningtype zijn eigen vorm en uitstraling. Een robuuste basis en hoog wooncomfort staan hierbij centraal. Verblijven in Waterdunen staat voor rust en ruimte midden in de natuur met duurzaamheid als uitgangspunt.

Valleiwoningen park Waterdunen