Naar Zeeland.nl

Deze website is onderdeel van de Provincie Zeeland

Zadenbibliotheek Zeeland weer open in de ZB

18 februari 2023
Locatie: ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Op 15 februari is de Zadenbibliotheek in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg weer open voor het publiek. Een Zadenbibliotheek is een plek waar je zaden kosteloos kunt lenen en ruilen.

Zaden van groenten, kruiden en bloemen zijn dan weer beschikbaar. Dit jaar gaat de Zadenbibliotheek eerder open dan vorig jaar. Dit heeft te maken met zaden die binnen voorgezaaid moeten worden, zoals tomaat, pepers en paprika.

Er zijn maar liefst 27 soorten tomaten, 10 soorten pepers, en 10 soorten paprika’s. Hiervoor geldt maximaal één zakje per persoon. Daarna komen de andere zaden beschikbaar in de Zadenbibliotheek (max. 3 zakjes p.p.). We vragen de gebruikers van de Zadenbieb om van de geoogste zaden een deel weer bij ons in te leveren.

Wat is een Zadenbibliotheek?

Een Zadenbibliotheek is een plek waar je zaden kosteloos kunt lenen en ruilen. Er zijn in Nederland meer dan 30 locaties! De meeste vind je nu nog in Friesland, daar is het allemaal begonnen. Elke locatie heeft een collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadencollectie is op elke locatie anders. Dit hangt af van de zaden die weer worden ingeleverd en die worden geruild onderling.

Meer informatie over de Zadenbibliotheek vind je op de website van de ZB.