Naar Zeeland.nl

Deze website is onderdeel van de Provincie Zeeland

Groene schoolpleinen

In 2019 ontvingen vijftien Zeeuwse scholen subsidie voor het groener maken van hun schoolplein.

De voordelen van een groen schoolplein

Een groen schoolplein heeft veel voordelen. Gras, beplanting, aarde, zand of houtsnippers nemen de plaats van de tegels in. Zo draagt het plein bij aan de biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving. Daarnaast zijn kinderen gezonder én leren ze beter door veel buiten te zijn en buiten les te krijgen. Eén van de hierbij aansluitende maatregelen die door de meeste scholen wordt genomen is het creëren van een buitenlokaal voor buitenlessen.

De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen

IVN Natuureducatie, GGD Zeeland, Sport Zeeland, Landschapsbeheer Zeeland, Springzaad, Natuur&Zo, Jantje Beton en Hogeschool Zeeland werken samen aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Het doel? In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. Dat Zeeland nog weinig groene pleinen heeft, lijkt vooral te komen door een gebrek aan geld. Om scholen tegemoet te komen in hun transformatie van grijs naar groen, biedt IVN Natuureducatie een subsidie aan, met steun van provincie Zeeland, het rijksprogramma Jong Leren Eten en de gemeenten Veere, Terneuzen en Middelburg.

Schoolplein

De scholen

De volgende scholen kregen in 2019 subsidie voor een groener schoolplein: de Palmenhof in Sint-Laurens, CBS ’t Klinket in Koudekerke, ’t Getij in Kloosterzande, de Kamperschouw in Kamperland, Mgr. Heyligers in Kwadendamme, C.B.S de Wegwijzer in Heinkenszand, Kindcentrum ’t Paalhoofd in Zoutelande, de Statie in Sas van Gent, Stamperiusschool in Wilhelminadorp, de Zevensprong in Krabbendijke, ’t Noorderlicht in Goes, Kindcentrum Stelle-Zeemeeuw in Terneuzen, Reigersberg in Rilland en Omnis Kindcentrum de Reiger in Heinkenszand.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en subsidiemogelijkheden op www.groenerevolutiezeeland.nl.