Naar Zeeland.nl

Deze website is onderdeel van de Provincie Zeeland

Stadsboerderij Zierikzee wordt steeds groener

Voormalige kinderboerderij De Punt in Zierikzee wordt langzaam omgetoverd tot duurzame Stadsboerderij. NME Infocentrum Schouwen-Duiveland laat hier zien wat je allemaal kunt doen om groener en duurzamer te leven. Zo vind je op de boerderij een aantal voorbeeldtuintjes. Hiermee willen we mensen stimuleren om tegels uit hun tuin te halen en er groen voor terug te plaatsen. Ook promoten we het groene dak: zelfs op de bijenstal komt een groen dakje. En we zaaien sedum in een aantal moestuinbakken, zodat bezoekers het plantje van dichtbij kunnen bewonderen. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor regenwater.

Stadsboerderij

Onlangs is een regenton aangesloten. Hiermee kunnen de medewerkers van NME hun bezoekers meer vertellen over de do’s en don’ts van het aansluiten van een regenton. Voor de allerkleinsten staan er twee superleuke waterspeeltoestellen.

Demo met de watertafel?

Wil je een keer met je buren, je school, vereniging of bedrijf aan de slag met het thema klimaatadaptatie? Dan kun je een demonstratie met de klimaatwatertafel boeken. Dat geeft gegarandeerd meer inzicht in wat je zelf kunt doen om de klimaatveranderingen op te vangen. Voor meer informatie kun je mailen naar info@nmesd.nl. 

 

Stadsboerderij Zierikzee

Stadsboerderij wordt groter