Naar Zeeland.nl

Deze website is onderdeel van de Provincie Zeeland

Piepschuim in het Zeeuwse onderwijs

30 oktober 2023
Locatie: Voortgezet onderwijs

 

Cabaretgroep Piepschuim organiseert in de Nationale en Zeeuwse Klimaatweek, van 30-10-2023 t/m 05-11-2023, verschillende workshops voor jongeren van het VO en MBO om hen bewust te maken van de urgentie van het klimaatprobleem en praktische kennis daarover op te doen. Dit is een initiatief van het Zeeuws Klimaatfonds, Provincie Zeeland en de ZB Bibliotheek van Zeeland.

Thermostaat

Aanmelden

Wacht niet langer en meld je aan voor 15 mei!
Mail naar zeeuwseklimaatweek@dezb.nl en vermeld daarbij het volgende:
● Naam en locatie van de school
● Het aantal deelnemende leerlingen
● De 2 voorkeursdagen
● Contactpersoon van de school

Referenties

OBC Bemmel te Bemmel

“Warming Up heeft bij ons een dag voor vmbo-t klas 3 leerlingen verzorgd. De mannen van Piepschuim hebben een ontzettend leuke dag opgezet, met een goede afwisseling tussen de leerlingen opwarmen (letterlijk en figuurlijk), workshops en een afsluitende quiz. Leerlingen werden actief aan het denken gezet over de wereld om hen heen en thema’s die zij belangrijk vinden. Een leuke praktische dag waar leerlingen cultureel én maatschappelijk gebied worden uitgedaagd!”

Hanneke Jacobs-Oomen | Docent wiskunde, coach T3B | Interim teamleider vmbo-t bovenbouw | 0481 470 555 l www.obc-bemmel.nl

 Assink Lyceum te Haaksbergen

“Warming Up is een mooi concept van Piepschuim dat prima aansluit bij de actualiteit en belangrijke vraagstukken omtrent het milieu op een speelse wijze benadert. Het programma is zeer geschikt om een projectdag zinvol in te vullen en past tevens bij Burgerschap. Het programma is afwisselend en de enthousiaste workshop-gevers dagen leerlingen uit om actief deel te nemen. Onze Havo en Vwo bovenbouw leerlingen vonden het heerlijk om nu eens praktisch bezig te gaan met, onder andere, klimaatkoken, onder de bezielende leiding van Pretkok Leo Dirks. Pret hadden de leerlingen zeker, ook al was er ook huivering bij de meelwormen die verwerkt moesten worden in een smakelijk hapje.

Daarnaast werd er in de workshop ReCycle fanatiek gesleuteld aan eigen fietsen, vooral onze 6V groep ging hier helemaal voor en er kwamen hoe langer hoe meer fietsen bij. Het Warming up programma wordt geopend met een voorstelling van de mannen van Piepschuim waarmee de bedoeling van de dag al snel duidelijk wordt voor de leerlingen. Mooi is dat er ook een gezamenlijke afsluiting is met een quiz, waarmee zelf een prijs te verdienen valt. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen betrokken blijven tot het eind.” 

Dagmar Rozier (MA) Docent Engels BMb | Vakgroepvoorzitter H/V | mentor 6V | Coördinator Internationalisering d.rozier@hetassink.nl