De Provincie Zeeland heeft een team van specialisten (het Europateam) die op de hoogte zijn van de mogelijkheden en ontwikkelingen van de Europese subsidieprogramma's. Zij adviseren u graag als het gaat om het ontwikkelen van projectplannen en het aanvragen van Europese subsidies.
 

Nieuws over openstellingen en bijeenkomsten op korte termijn

De huidige Europese programmaperiode loopt ten einde en de meeste programma’s zijn volledig gecommitteerd. Dat wil zeggen, dat de beschikbare subsidiepotten al toebedeeld zijn aan goedgekeurde projecten. Toch zijn er dit jaar nog enkele openstellingen. Daarover leest u meer op onze webpagina Europa Actueel of in de overzichten die u in het hoofdstuk hieronder vindt.

Ook nu, in tijden van bijzondere maatregelen i.v.m. het Coronavirus, zijn de leden van het Europateam u graag van dienst en goed bereikbaar. Als u vragen heeft over een bepaald subsidieprogramma kunt u, zoals altijd, per mail of (mobiele) telefoon contact met ons opnemen. Onderaan elke webpagina van het Europaloket vindt u de contactgegevens van de medewerker die u zoekt.​ Meer informatie vindt u via ‘Coronavirus en Zeeland’. 

De verschillende Europese subsidies op een rijtje

Als u wilt weten of uw project(plan) kans maakt op Europese subsidie en in welk subsidieprogramma, bekijkt u dan eerst onderstaand overzicht, dat op volgorde staat van de zogenaamde call-data (de periodes waarin u uw projectaanvraag kunt indienen).

In het overzicht worden de verschillende programma's vermeld, met de criteria voor nieuwe projecten, data voor indiening van aanvragen enzovoort.  Ook kunt u in het overzicht doorklikken naar uitgebreide informatie over het desbetreffende programma en contactgegevens van de programma-manager voor dat programma.

Hieronder vindt u hetzelfde overzicht, maar dan op volgorde van datum van indiening.

Wie is wie binnen het Europateam?

Altijd fijn om te weten met wie u te maken heeft. Daarom vindt u hier een overzicht 'Wie is Wie binnen het Europateam'.

Hulp nodig?

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met een van de programma-managers of stuur een mailtje naar europaloket@zeeland.nl. Wij raden u aan om meteen een intake-formulier in te vullen en mee te sturen met uw mail. U hoeft niet alle vakken in te vullen, maar hoe vollediger u bent, hoe beter het Europateam u kan helpen. U krijgt binnen één week reactie.

Ook op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u uitgebreide informatie over subsidiemogelijkheden, zowel Europese als andere subsidies: www.rvo.nl.

Nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen, bijeenkomsten, nieuwe call-periodes enzovoorts? Ga dan naar de webpagina Europa Actueel. Daar kunt u de meest recente Nieuwsbrief Europaloket Zeeland lezen en u abonneren op toezending* van deze nieuwsbrief.

* De publicatie van de nieuwsbrief kent geen vaste periode of data. Zodra er nieuws is dat interessant kan zijn voor een bredere doelgroep, stelt het Europateam een nieuwsbericht (over één onderwerp) of nieuwsbrief (meerdere onderwerpen) samen.