Europaloket

De Provincie Zeeland heeft een team van specialisten (het Europateam) die op de hoogte zijn van de mogelijkheden en ontwikkelingen van de Europese subsidieprogramma's. Zij adviseren u graag als het gaat om het ontwikkelen van projectplannen en het aanvragen van Europese subsidies.
 

Wapperende Europese vlag

Op deze pagina vindt u de volgende hoofdstukken:

  • een overzicht 'Wie is Wie binnen het Europateam'
  • twee overzichten met de Europese subsidieprogramma's die momenteel geopend zijn en
  • informatie over de EU-workshops die in 2021 gehouden zijn en die laten zien hoe je als Zeeuwse organisatie of ondernemer gebruik kunt maken van Europese subsidie.

Wie is wie binnen het Europateam?

Altijd fijn om te weten met wie u te maken heeft. Daarom vindt u hier een

alfabetisch overzicht van de leden van ons Europateam

De verschillende Europese subsidies op een rijtje

Als u wilt weten of uw project(plan) kans maakt op Europese subsidie en in welk subsidieprogramma, bekijkt u dan eerst onderstaand overzicht, dat op volgorde staat van de zogenaamde call-data (de periodes waarin u uw projectaanvraag kunt indienen).

In het overzicht worden de verschillende programma's vermeld, met de criteria voor nieuwe projecten, data voor indiening van aanvragen enzovoort.  Ook kunt u in het overzicht doorklikken naar uitgebreide informatie over het desbetreffende programma en contactgegevens van de programma-manager voor dat programma. 

Onder het alfabetische overzicht vindt u het overzicht op volgorde van call-data (data voor indiening van uw subsidieaanvraag).

  • Overzicht Europese subsidieprogamma's volgorde alfabet (tijdelijk niet beschikbaar omdat het overzicht bewerkt wordt)
  • Overzicht Europese subsidieprogammas volgorde datum van indiening (tijdelijk niet beschikbaar omdat het overzicht bewerkt wordt)

Workshops in 2021: algemene informatie over Europese subsidies

Online workshops 'klaar voor EU-projecten 2021-2027'

Deze informatie is in principe 'oud nieuws', maar omdat de informatie toch nog interessant kan zijn voor diegenen die voor het eerst subsidie willen aanvragen, hebben we besloten dit hoofdstuk te laten staan.

Waarom EU-workshops?

De Provincie Zeeland wil graag dat de eigen organisatie én haar partners de subsidiekansen die de EU in de periode 2021-2027 biedt, optimaal benutten, om zo bij te kunnen dragen aan de Zeeuwse opgaven. Daarom hebben we EU-workshops op maat gehouden, om u in staat te stellen om op tijd te ontdekken waar er EU-subsidiekansen liggen voor uw project. Zo staat u in de startblokken om daadwerkelijk van deze kansen gebruik te maken. 

De workshops vonden plaats op 9, 10, 11 en 16 maart 2021 en gaven de mogelijkheid om de volgende praktische kennis op te doen:

  • Kennis van hoofdlijnen verschillende EU-programma's de komende 7 jaar
  • Bekendheid met hoofdlijnen EU-koers Provincie Zeeland
  • Goed beeld van wat er komt kijken bij een EU-subsidieaanvraag
  • Beter kunnen signaleren van kansrijke projectideeën voor EU-subsidie
  • Basiskennis voor het ontwikkelen van EU-subsidieaanvragen

Powerpointpresentaties van de EU-workshops (als PDF-bestanden)

Presentatie tweede workshopronde: het ontwikkelen van Europese projecten (april 2021)

Hulp nodig?

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met een van de programma-managers of stuur een mailtje naar europaloket@zeeland.nl. Wij raden u aan om meteen een intake-formulier in te vullen en mee te sturen met uw mail. U hoeft niet alle vakken in te vullen, maar hoe vollediger u bent, hoe beter het Europateam u kan helpen. U krijgt binnen één week reactie.

Ook op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u uitgebreide informatie over subsidiemogelijkheden, zowel Europese als andere subsidies: www.rvo.nl.

Nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen, bijeenkomsten, nieuwe call-periodes enzovoorts? Ga dan naar de webpagina Europa Actueel. Daar kunt u de meest recente Nieuwsbrief Europaloket Zeeland lezen en u abonneren op toezending* van deze nieuwsbrief.

* De publicatie van de nieuwsbrief kent geen vaste periode of data. Zodra er nieuws is dat interessant kan zijn voor een bredere doelgroep, stelt het Europateam een nieuwsbericht (over één onderwerp) of nieuwsbrief (meerdere onderwerpen) samen.