Europaloket

Welkom op het Europaloket van de Provincie Zeeland. Achter dit digitale loket zitten de specialisten van ons Europateam. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen van de Europese subsidieprogramma's. Zij adviseren u graag over het ontwikkelen van projectplannen en het aanvragen van Europese subsidies.
 

Wapperende Europese vlag

Op deze pagina vindt u de volgende hoofdstukken:

  • Een overzicht 'Wie is Wie binnen het Europateam?'
  • Twee overzichten met de Europese subsidieprogramma's die nu geopend zijn.
  • Informatie over de EU-workshops uit 2021. Die laten zien hoe je als Zeeuwse organisatie of ondernemer gebruik kunt maken van Europese subsidie.

Wie is wie binnen het Europateam?

Altijd fijn om te weten met wie u te maken heeft. Daarom vindt u hier een

alfabetisch overzicht van de leden van ons Europateam

De verschillende Europese subsidies op een rijtje

Wilt u weten of uw project(plan) kans maakt op Europese subsidie en in welk subsidieprogramma, kijk dan in onderstaande overzichten. 

  • Overzicht Europese subsidieprogramma's volgorde alfabet (tijdelijk niet beschikbaar omdat het overzicht bewerkt wordt)
  • Overzicht Europese subsidieprogramma's volgorde datum van indiening (tijdelijk niet beschikbaar omdat het overzicht bewerkt wordt)

Het eerste overzicht staat op alfabetische volgorde (naam van het subsidieprogramma). Het tweede overzicht staat op volgorde van call-data (data voor indiening van uw subsidieaanvraag).

In de overzichten staan de verschillende programma's, met de eisen waaraan nieuwe projecten moeten voldoen. Ook worden de data voor indiening van de aanvragen vermeld.

U kunt in de overzichten doorklikken naar pagina's met uitgebreide informatie over de programma's. Ook vindt u er contactgegevens van onze programma-specialisten.

Workshops in 2021: algemene informatie over Europese subsidies

Online workshops 'klaar voor EU-projecten 2021-2027'

Deze informatie is in principe 'oud nieuws'. Toch kan deze informatie nog interessant zijn als u voor het eerst subsidie wilt aanvragen. Daarom hebben we besloten dit hoofdstuk te laten staan.

Waarom EU-workshops?

We willen graag dat de Provincie Zeeland én haar partners de EU-subsidiekansen voor de periode 2021 tot 2027 optimaal benutten. Zo kan iedereen bijdragen aan de doelen die we voor Zeeland willen bereiken. Op economisch gebied maar ook met betrekking tot duurzaamheid en milieu.

Daarom hebben we EU-workshops op maat gehouden. Ze helpen u om op tijd te ontdekken waar er EU-subsidiekansen liggen voor uw project. Zo bent u er klaar voor om daadwerkelijk van deze kansen gebruik te maken. 

De workshops vonden plaats op 9, 10, 11 en 16 maart 2021 en gaven de mogelijkheid om de volgende praktische kennis op te doen:

  • Kennis van hoofdlijnen verschillende EU-programma's de komende 7 jaar
  • Bekendheid met hoofdlijnen EU-koers Provincie Zeeland
  • Goed beeld van wat er komt kijken bij een EU-subsidieaanvraag
  • Beter kunnen herkennen van kansrijke projectideeën voor EU-subsidie
  • Basiskennis voor het ontwikkelen van EU-subsidieaanvragen

Powerpointpresentaties van de EU-workshops (als PDF-bestanden)

Presentatie tweede workshopronde: het ontwikkelen van Europese projecten (april 2021)

Hulp nodig?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een van de programma-specialisten of stuur een e-mail naar europaloket@zeeland.nl

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor (Europese) subsidie, vul dan een intake-formulier in en stuur dat mee met uw mail. U hoeft niet alle vakken in te vullen, maar hoe vollediger u bent, hoe beter het Europateam u kan helpen. U krijgt binnen één week reactie.

Ook op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u uitgebreide informatie over Europese en andere subsidiemogelijkheden: www.rvo.nl.

Heeft u algemene vragen of opmerkingen over deze pagina, stuur  dan een e-mail naar europaloket@zeeland.nl. 

Het Europateam helpt u graag verder!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, bijeenkomsten, nieuwe subsidieopenstellingen enzovoorts? Ga dan naar onze webpagina Europa Actueel. Daar kunt u de meest recente Nieuwsbrief Europaloket Zeeland lezen en u op de nieuwsbrief abonneren.