Op deze webpagina vindt u de meest recente Nieuwsbrief Europaloket Zeeland, actuele informatie over nieuwe openstellingen voor (Europese) subsidieaanvragen en andere nieuwsberichten.

Einde huidige Europese programmaperiode

De huidige Europese programmaperiode loopt ten einde en de meeste programma’s zijn volledig gecommitteerd. Dat wil zeggen dat de beschikbare subsidiepotten al toebedeeld zijn aan goedgekeurde projecten. Voor POP3 (Plattelandsontwikkelingsprogramma inclusief LEADER) zijn er in 2020 nog openstellingen, evenals voor MIT Zuid en OPZuid. Verder zijn er programma's die het hele jaar door geopend zijn. In de overzichten op onze webpagina van het Europaloket leest u daar meer over. 

Vijfde en voorlopig laatste oproep Interreg Vlaanderen-Nederland: 19 september - 20 december 2019. GESLOTEN.

Deze oproep is gesloten, maar u kunt er nog alles over lezen op onze webpagina van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Openstelling OPZuid (koolstofarme economie): 2 december 2019 t/m 25 mei 2020

Openstelling 4F: Koolstofarme economie, loket open op 2 december 2019, 09:00 uur, tot 25 mei 2020, 17:00 uur.

Deze openstelling dient ter bevordering van duurzame energie en richt zich op de slimme uitrol van vernieuwende koolstofarme technologieën en instrumenten ten gunste van de gebouwde omgeving.

Lees er alles over op onze OPZuid webpagina.


Nieuwe subsidiemogelijkheden voor Zeeuwse landbouwers (POP3: t/m 24 februari 2020, LEADER:  t/m 24 juli 2020)

Lees er alles over op onze POP3 webpagina en op de webpagina over LEADER-projecten.

 

Brexit en het Interreg 2 Zeeën programma

Vraagt u zich af hoe het nu precies zit met de Brexit, in verband met samenwerking in de nabije toekomst binnen het Interreg 2 Zeeën-programma? Lees daar meer over op de website van Interreg 2 Zeeën (zie link hieronder).

Brexitloket

Het is nog steeds onzeker of en zo ja hoe het Verenigd Koninkrijk uit de Europese unie stapt. Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of bent u dat van plan? Bereid u dan voor op zakendoen met een land buiten de EU. De Rijksoverheid met het Brexitloket helpt u daarbij.

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland bieden ondernemers praktische tips op de website HulpbijBrexit.nl om -ondanks alle onzekerheid- aan de gang te gaan met hun Brexit-voorbereiding.

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland

Berichten over nieuwe openstellingen, bijeenkomsten en andere wetenswaardigheden over Europese subsidies leest u in de Nieuwsbrief Europaloket Zeeland. Deze nieuwsbrief heeft geen vaste verschijningsperiode.

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar europaloket@zeeland.nl