Op deze webpagina vindt u de meest recente Nieuwsbrief Europaloket Zeeland, actuele informatie over nieuwe openstellingen voor (Europese) subsidieaanvragen en andere nieuwsberichten.

Einde huidige Europese programmaperiode

De huidige Europese programmaperiode loopt ten einde en de meeste programma’s zijn volledig gecommitteerd. Dat wil zeggen dat de beschikbare subsidiepotten al toebedeeld zijn aan goedgekeurde projecten. Voor POP3 LEADER zijn er in 2020 nog openstellingen, evenals voor MIT Zuid, OPZuid (inmiddels gesloten) en Interreg Vlaanderen-Nederland (zie verder op deze pagina). Daarnaast zijn er programma's die het hele jaar door geopend zijn. In de overzichten op onze webpagina van het Europaloket leest u daar meer over. 

Openstelling OPZuid (koolstofarme economie): 2 december 2019 t/m 25 mei 2020. GESLOTEN.

Openstelling 4F: Koolstofarme economie, loket open op 2 december 2019, 09:00 uur, tot 25 mei 2020, 17:00 uur. Is inmiddels gesloten.

Deze openstelling diende ter bevordering van duurzame energie en richtte zich op de slimme uitrol van vernieuwende koolstofarme technologieën en instrumenten ten gunste van de gebouwde omgeving.

Lees er alles over op onze OPZuid webpagina.


Subsidiemogelijkheden voor Zeeuwse landbouwers: POP3 LEADER:  t/m 24 juli 2020)

Lees er alles over op de webpagina over LEADER-projecten.

Nieuwe oproep Interreg Vlaanderen-Nederland: 2 april 2020  t/m 30 juni 2020.

Deze oproep richt zich op projecten ter versterking van de arbeidsmarkt. Er is ook geld beschikbaar voor projecten die binnen dat thema inspelen op problemen als gevolg van de coronacrisis.

Lees er alles over op onze Interreg Vlaanderen-Nederland webpagina.

Openstellingen MIT Zuid: van 7 april - 10 september en van 11 juni - 10 september

Er zijn twee openstellingen binnen MIT Zuid: eentje voor haalbaarheidsonderzoeken en eentje voor onderzoek & ontwikkeling.

  • MIT Haalbaarheid (first come, first serve): 7 april 2020 9.00 uur tot 10 september 2020 17.00 uur
  • MIT R&D (onderzoek en ontwikkeling) samenwerking (tenderprocedure): 11 juni 2020 9.00 uur tot 10 september 2020 17.00 uur

Lees er alles over op onze webpagina voor MIT Zuid.

Brexit en het Interreg 2 Zeeën programma

Vraagt u zich af hoe het nu precies zit met de Brexit als het gaat om samenwerking in de nabije toekomst binnen het Interreg 2 Zeeën-programma? Lees daar meer over op de website van Interreg 2 Zeeën (zie link hieronder).

Brexitloket

Ook nu het Verenigd Koninkrijk uit de Europese unie is gestapt, is het nog steeds onzeker wat dit voor de toekomst betekent. Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of bent u dat van plan? Bereid u dan voor op zakendoen met het Verenigd Koninkrijk als land búíten de EU. De Rijksoverheid met het Brexitloket helpt u daarbij.

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland bieden ondernemers praktische tips op de website HulpbijBrexit.nl hoe om te gaan met de Brexit en hoe zaken te regelen in relatie tot het Verenigd Koninkerijk. 

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland

Berichten over nieuwe openstellingen, bijeenkomsten en andere wetenswaardigheden over Europese subsidies leest u in de Nieuwsbrief Europaloket Zeeland. Deze nieuwsbrief heeft geen vaste verschijningsperiode.

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar europaloket@zeeland.nl