Op deze webpagina vindt u de meest recente Nieuwsbrief Europaloket Zeeland, actuele informatie over nieuwe openstellingen voor (Europese) subsidieaanvragen en andere nieuwsberichten.

Begin nieuwe Europese programmaperiode 2021-2027

De nieuwe Europese programmaperiode 2021-2027 is van start gegaan. Lees er alles over in de Nieuwsbrief Europaloket Zeeland van maart 2021 (scroll naar beneden op deze webpagina).

Openstelling Interreg Vlaanderen-Nederland CrossRoads2 Sustainable Energy: volgt binnenkort.

CrossRoads2 Sustainable Energy is voortgekomen uit CrossRoads 2. Nu dit project goedgekeurd is, wordt in totaal 6.8 miljoen euro (inclusief eigen cofinanciering) in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt ruim 2.5 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Het project zal naar verwachting 19 innovatieprojecten opleveren, waaraan 38 MKB/KMO bedrijven deelnemen. Per innovatieproject, waaraan minimaal één Vlaamse en één Zuid-Nederlandse onderneming deelneemt, wordt een maximale subsidie van €150.000 voorzien (50% van het totale projectbudget).

Ook u kunt met uw MKB-bedrijf aanhaken bij CrossRoads2 Sustainable Energy. De eerste openstelling voor dit project opent binnenkort. Op onze webpagina voor Interreg Vlaanderen-Nederland leest u er alles over.

Brexit en het Interreg 2 Zeeën programma

Vraagt u zich af hoe het nu precies zit met de Brexit als het gaat om samenwerking in de nabije toekomst binnen het Interreg 2 Zeeën-programma? Lees daar meer over op de website van Interreg 2 Zeeën (zie link hieronder).

Brexitloket

Ook nu het Verenigd Koninkrijk uit de Europese unie is gestapt, is het nog steeds onzeker wat dit voor de toekomst betekent. Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of bent u dat van plan? Bereid u dan voor op zakendoen met het Verenigd Koninkrijk als land búíten de EU. De Rijksoverheid met het Brexitloket helpt u daarbij.

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland bieden ondernemers praktische tips op de website HulpbijBrexit.nl hoe om te gaan met de Brexit en hoe zaken te regelen in relatie tot het Verenigd Koninkerijk. 

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland

Berichten over nieuwe openstellingen, bijeenkomsten en andere wetenswaardigheden over Europese subsidies leest u in de Nieuwsbrief Europaloket Zeeland. Deze nieuwsbrief heeft geen vaste verschijningsperiode.

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar europaloket@zeeland.nl