Laat Zeeland zien

Het Zeeuwse DNA gebruiken we om het echte Zeeland te laten zien. Dit DNA bestaat uit video's, verhalen en kleuren en honderden rechtenvrije foto's in de beeldbank. 

Kustlijn Vlissingen vanuit de lucht

De foto's kunt u gebruiken om een realistisch en gevarieerd beeld van onze provincie te laten zien.

Direct naar de Beeldbank

Het DNA van Zeeland

Het ontwikkelen van een concept om reclame te maken voor Zeeland was vooral een ontdekkingstocht naar wat Zeeland echt is. We gingen opzoek naar de woorden, kleuren, materialen, vormen en foto's die Zeeland laten zien. Woorden die naar voren bleven komen waren: nuchter, aards, authentiek, maar vooral echt. De identiteit van Zeeland is vastgelegd in een DNA-boek. Het DNA-boek laat bewust de twee kanten van Zeeland zien: de zeecultuur en de landcultuur. Zeeland staat voor rust en ruimte, maar ook voor industrie en ondernemerschap. Die twee kanten willen we in samenhang en puurheid laten zien. We presenteren Zeeland zoals het is, want dat is mooi genoeg.

Zeeuwse kleurenwaaier

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van het Zeeuws DNA. Het is makkelijk om Zeeland weer te geven met de kleuren blauw en groen (zee en land). Wie verder kijkt ziet dat de ware kleuren van Zeeland veel meer tinten kennen. Dit laat de verborgen kwaliteiten en krachten van Zeeland zien. Ter inspiratie kunt u de Zeeuwse kleurenwaaier downloaden.

Laat uw Zeeland zien

Veel Zeeuwen zijn trots op hun provincie. Terecht, want Zeeland heeft veel mooie, verborgen kanten. Daarom vragen we uw hulp om samen met andere Zeeuwen en liefhebbers een afwisselend en origineel beeld van Zeeland neer te zetten. U vertelt vast wel eens over onze provincie, bijvoorbeeld aan een familielid of vriend(in) elders uit het land. Of als u een evenement bezoekt buiten Zeeland. Als we tijdens onze ontmoetingen met niet-Zeeuwen vaak genoeg vertellen hoe bijzonder Zeeland is, wordt onze provincie vanzelf beter bekend en bemind.

Gemeentelijk en regionaal DNA

Verschillende gemeenten en regio's hebben ook hun DNA vastgelegd. Hier zijn ook DNA boeken van gemaakt, die u onderaan deze pagina kunt downloaden.

Regiomarketing van Zeeland

Wist u dat we vanuit de Provincie Zeeland ook verantwoordelijk zijn voor de regiomarketing van Zeeland? Dit doen we via zeeland.com, waar de subdomeinen Zeeland Visit en Zeeland Live + Work zijn ondergebracht. Hier vindt u ook de bijbehorende social mediakanalen. Uiteraard werken we voor zeeland.com ook met de merkstijl Zeeland Land in Zee gids.