Het Zeeuwse DNA gebruiken we om het echte Zeeland te laten zien. Het Zeeuwse DNA bestaat uit filmpjes, verhalen en kleuren en honderden rechtenvrije foto's in de beeldbank.

De foto's kunt u gebruiken om een realistisch en gevarieerd beeld van onze provincie te laten zien.

Direct naar de Beeldbank

Het DNA van Zeeland

De ontwikkeling van een promotieconcept voor Zeeland was vooral een ontdekkingstocht naar wat Zeeland écht is. We zijn op zoek gegaan naar de woorden, kleuren, materialen, vormen en foto's die – echt waar – Zeeland laten zien. Woorden die daarbij telkens naar voren kwamen zijn: nuchter, aards, authentiek, maar vooral echt. De identiteit van Zeeland is vastgelegd in een DNA-boek. Het DNA-boek laat bewust de twee kanten van Zeeland zien: de zeecultuur en de landcultuur. Zeeland staat voor rust en ruimte, maar ook voor industrie en ondernemerschap. Die twee kanten van Zeeland willen we in samenhang en in alle puurheid laten zien. We presenteren Zeeland daarbij zoals het is. Want dat is mooi genoeg. Bovendien sluit dit aan bij de aard van Zeeuwen. Die houden niet van praatjes, maken dingen niet mooier maken dan ze zijn. De woorden echt en waar sluiten aan bij die gedachte.

Zeeuwse kleurenwaaier

Kleuren maken een belangrijk onderdeel uit van het Zeeuws DNA. Het ligt voor de hand om Zeeland te symboliseren met de kleuren blauw en groen (zee en land). Maar wie verder kijkt en dieper graaft, ziet dat de ware kleuren van Zeeland veel meer nuances kennen. Dit staat symbool voor de verborgen kwaliteiten en krachten van Zeeland. U kunt ter inspiratie de Zeeuwse kleurenwaaier downloaden.

Laat uw Zeeland zien

Veel Zeeuwen zijn trots op hun provincie. En terecht. Want Zeeland heeft veel verborgen kanten. Daarnaast vragen we uw hulp om samen met andere Zeeuwen en liefhebbers een gevarieerd en authentiek beeld van Zeeland neer te zetten. U vertelt vast wel eens over deze provincie. Bijvoorbeeld als een tante uit de Randstad een weekendje komt logeren. Of als u een landelijk toernooi bezoekt met de sportvereniging. Als we tijdens onze ontmoetingen met niet-Zeeuwen maar vaak genoeg vertellen wat Zeeland écht is, wordt onze bijzondere provincie vanzelf beter bekend en bemind.

Gemeentelijk en regionaal DNA

Verschillende gemeenten en regio's hebben ook hun DNA bij elkaar gejut. Hiervan zijn ook DNA boeken gemaakt, u kunt ze allemaal onderaan deze pagina downloaden.