Laat Zeeland zien

Het Zeeuwse DNA gebruiken we om het echte Zeeland te laten zien. Dit DNA bestaat uit video's, verhalen en kleuren en honderden rechtenvrije foto's in de beeldbank. 

Kustlijn Vlissingen vanuit de lucht

De foto's kunt u gebruiken om een realistisch en gevarieerd beeld van onze provincie te laten zien.

Direct naar de Beeldbank

Het DNA van Zeeland

Het zoeken naar een manier om reclame te maken voor Zeeland was vooral een ontdekkingstocht. We zochten naar de woorden, kleuren, materialen, vormen en foto's die Zeeland echt laten zien. Woorden die naar voren bleven komen waren: nuchter, aards, authentiek, maar vooral echt. De identiteit van Zeeland is vastgelegd in een DNA-boek. Het DNA-boek laat bewust de twee kanten van Zeeland zien: de zeecultuur en de landcultuur. Zeeland staat voor rust en ruimte, maar ook voor industrie en ondernemerschap. Die twee kanten willen we in samenhang laten zien. We presenteren Zeeland zoals het is, want dat is mooi genoeg.

Zeeuwse kleurenwaaier

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van het Zeeuws DNA. Het is makkelijk om Zeeland weer te geven met de kleuren blauw en groen (zee en land). Maar wie verder gaat kijken, ziet dat Zeeland veel meer kleuren heeft. Dit laat de verborgen kwaliteiten en krachten van Zeeland zien. Ter inspiratie kunt u de Zeeuwse kleurenwaaier downloaden.

Laat uw Zeeland zien

Veel Zeeuwen zijn trots op hun provincie. Terecht, want Zeeland heeft veel mooie, verborgen kanten. U vertelt vast wel eens over onze provincie. Bijvoorbeeld aan een familielid of vriend(in) uit een ander deel van Nederland. Of als u zelf op bezoek gaat buiten Zeeland. Als we tijdens onze ontmoetingen maar vaak genoeg vertellen hoe bijzonder Zeeland is, dan wordt onze provincie vanzelf beter bekend en geliefd.

Gemeentelijk en regionaal DNA

Verschillende gemeenten en regio's hebben ook hun DNA vastgelegd. Hier zijn ook DNA boeken van gemaakt, die u onderaan deze pagina kunt downloaden.

Regiomarketing van Zeeland

Wist u dat de Provincie Zeeland ook verantwoordelijk is voor de regiomarketing van Zeeland? Dit doen we via zeeland.com, dat is onderverdeeld in Zeeland Visit en Zeeland Live + Work. Hier vindt u ook de bijbehorende social mediakanalen. Natuurlijk werken we voor zeeland.com ook met de merkstijl Zeeland Land in Zee gids.