C.L.M. van den Berge, Kees

Als statenlid heb ik me samen met andere statenleden ingezet voor het Cultureel erfgoed in de provincie Zeeland. Zo er is aandacht gevraagd voor het herbestemmen van religieus erfgoed. Beeldbepalende kerkgebouwen zijn het waard om behouden te worden, ook al verandert de functie. Kerken zijn een ruimte voor ontvankelijkheid, je wordt als het ware opgenomen in een andere dimensie. Dat heeft een waarde in zichzelf.

Kees van den Berge

Historie 

Historische boerderijen vertellen het verhaal van de agrarische geschiedenis van onze provincie Zeeland. Er zijn een aantal historische boerderijen geselecteerd, die het waard zijn om gerestaureerd te worden. Een voorbeeld daarvan is de Hoeve Van der Meulen in ‘s-Heer Abtskerke. Een prachtig in ere herstelde boerderij met authentieke bijgebouwtjes, zoals een bakhuisje.

Historische boerderijen vertellen het verhaal van de agrarische geschiedenis van onze provincie Zeeland.

Kees van den Berge

De komende jaren wil ik me, als Statenlid namens de SGP,  inzetten voor het behoud en herstel van de vele molens in onze provincie, als ook het maritieme en industriële erfgoed.

Politieke motivatie:

Graag wil ik vanuit de Bijbel een bijdrage leveren aan het besturen van de provincie Zeeland, om zo hetgeen geschreven is in het SGP-verkiezingsprogramma zoveel mogelijk te verwezenlijken.

Zet zich in voor:

Openbaar vervoer, cultureel erfgoed, onderwijs, mobiliteit en verkeersveiligheid.

Andere functies:

  • Docent/examensecretaris Hoornbeeck College in Goes
  • Lid kerkenraad Gereformeerde Gemeente in Burgh-Haamstede
  • Vennoot CV Camping Beukenhorst Burgh-Haamstede
  • Bestuurder Gebroeders Van den Berge B.V. Burgh-Haamstede
  • Adviseur SGP, afdelingsbestuur Schouwen-Duiveland
  • Secretaris SGP Statenfractie Zeeland
  • Voorzitter Ondernemingsraad Hoornbeeck College