ing. J.A. Rottier, Hans

Als Statenlid wil je voor Zeeland iets bereiken. Als Yesenaar ligt het voor de hand dat daardoor mijn hart naar de visserij uitgaat.

Land in zee noem ik dat, want wij halen in Zeeland de zee naar het land, een unieke situatie waarbij de zee nuttig gebruikt wordt voor het telen en kweken van producten als oesters.

Hans Rottier

Meer dan politiek

Een van de dingen die ik leuk vind naast mijn gezin en werk, is politiek. Van 2010 tot 2018 ben ik raadslid geweest in de gemeente Reimerswaal en mocht zo dienstbaar zijn aan deze mooie lokale samenleving. Naast werk en politiek wandel ik graag een uurtje langs de Yerseke Moer en de havens, lees ik graag een boek en geniet ik van mijn gezin. Zeker nu de kinderen jong zijn probeer ik daar veel tijd en aandacht aan te geven.

Als Yesenaar ligt het voor de hand dat daardoor mijn hart naar de visserij uitgaat.

Hans Rottier

We hebben een mooie provincie waarin rust, ruimte en diversiteit aanwezig zijn. Graag wil ik me inzetten om specifieke Zeeuwse punten te promoten en te versterken. Hierbij denk ik aan schaal- en schelpdiersector (mossels, oesters, kreeften, zilte groenten etc.), de visserij en aanverwante bedrijven maar ook andere sectoren die Zeeuws breed aanwezig zijn, zoals fruitteeltsector en uiensector. Door de economische impulsen van deze sectoren volgen andere activiteiten als 'bijvangst' zoals mensen die Zeeland een dagje of langer bezoeken.

Zet zich in voor:

Het promoten en versterken van  specifieke sectoren zoals schaal- en schelpdieren, visserij en aanverwante bedrijven, maar ook andere gebieden zoals de fruitteelt en de uiensector.

Andere functies:

  • Projectleider / adviseur Delmeco Raadgevend Ingenieursbureau