De haltetaxi biedt taxivervoer van bushalte naar bushalte in Zeeland. De haltetaxi rijdt op trajecten of momenten waar(op) de bus niet meer rijdt en sluit aan op de dienstregeling van de bus. De haltes zijn te herkennen aan de sticker 'HALTETAXI' op het haltebord. LET OP: de haltetaxi rijdt niet volgens dienstregeling. U moet deze dus vooraf reserveren.

Tijdelijke maatregelen

Let op! Tijdens de coronamaatregelen rijdt de haltetaxi tot 21.00 uur. U dient de haltetaxi minimaal 2 uur van te voren aan te vragen. Ook is het sinds 1 juni 2020 verplicht een mondkapje te dragen. Deze dient u zelf aan te schaffen. 

Als u voor de eerste keer wilt reizen met de haltetaxi belt u naar 088-2358000 of mailt u naar info@haltetaxi.nl voor het aanmaken van een gebruikerspas. Vraag uw reis minimaal anderhalf uur van tevoren aan. Ook kunt u voor meerdere dagen of ritten reserveren. Handig als u meerdere dagen op dezelfde tijd wilt reizen.

Wat geeft u door als u de haltetaxi reserveert?

  • Uw naam/ gebruikerspasnummer
  • Vertrekhalte met datum en tijdstip
  • Uw eindbestemming
  • Of er een rolstoel, rollator, (hulp)hond of ander huisdier (alleen in reiskooi mogelijk) meereist.

Weet u niet waar de haltetaxi rijdt? De telefonist(e) kan u vertellen waar de haltetaxi in uw woonplaats stopt. Of bekijk het Overzicht van haltes van de haltetaxi (stopplaatsen) en de Overzichtskaart haltetaxi (lijnennet) 2020 van de haltetaxi.

Contant betalen

U dient in de haltetaxi contant te betalen. U betaalt een op het bustarief afgestemd tarief: € 0,98 opstaptarief en € 0,16 per kilometer.  Let op: u kunt in de haltetaxi geen gebruik maken van uw OV-chipkaart of uw abonnement. In Zeeuws-Vlaanderen is het mogelijk om met uw bankpas te betalen in de haltetaxi.

Gebruikerspas

Voor het gebruik van de haltetaxi moet u beschikken over een gebruikerspas. U kunt deze aanvragen door het invullen van het formulier voor aanvraag gebruikerspas.

Andere mogelijkheid is dat u bij de eerste reservering van de haltetaxi uw naam, adres, e-mail en mobiele telefoonnummer doorgeeft aan de telefonist van de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Deze gegevens zijn nodig om een gebruikerspas aan te kunnen maken. U krijgt de pas binnen vijf werkdagen toegezonden. Mocht de pas nog niet binnen zijn, dan kunt u al wel gebruik maken van de haltetaxi.

Wat u nog moet weten als u de haltetaxi reserveert

  • Wilt u vóór 9.00 uur gebruik maken van de haltetaxi? Vraag dan de dag ervoor (voor 21.00 uur) uw reis aan.
  • U mag, tegen betaling, één extra persoon mee laten reizen op uw pas. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis.
  • Heeft u een haltetaxi gereserveerd en heeft u vertraging met het openbaar vervoer? Neem dan gelijk contact op met de haltetaxi (+31 88 2358000).
  • Gebruik van alcohol of eten is niet toegestaan in de taxi.
  • De haltetaxi rijdt op werkdagen van 7.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot aansluiting op laatste bus en op zondag van 9.00 tot aansluiting op laatste bus.
  • Intimiderend gedrag richting de taxichauffeur, schade of vernielingen aan de taxi worden gevolgd door een sanctie.

 

Contact

+31 88 2358000
info@haltetaxi.nl