Reizen met de haltetaxi

De haltetaxi biedt taxivervoer van bushalte naar bushalte in Zeeland. De haltetaxi sluit aan op de dienstregeling van de bussen. De haltes herkent u aan de sticker ‘HALTETAXI’ op het haltebord. Houd er rekening mee dat de haltetaxi niet volgens een dienstregeling rijdt. U moet deze dus vooraf reserveren.

Overhandiging gebruikerspas haltetaxi, Anda van Riet

Wilt u voor de eerste keer reizen met de haltetaxi, dan belt u naar 088-2358000 of mailt u naar info@haltetaxi.nl voor het aanmaken van een gebruikerspas. Vraag uw reis minimaal twee uur van tevoren aan. U kunt ook voor meerdere dagen of ritten reserveren. Dat is handig als u meerdere dagen op dezelfde tijd wilt reizen.

Wat geeft u door als u de haltetaxi reserveert?

  • Uw naam/ gebruikerspasnummer
  • Vertrekhalte met datum en tijdstip
  • Uw eindbestemming
  • Of er een rolstoel, rollator, (hulp)hond of ander huisdier (alleen in reiskooi mogelijk) meereist.

Weet u niet waar de haltetaxi rijdt? De telefonist(e) kan u vertellen waar de haltetaxi in uw woonplaats stopt. Of bekijk het Overzicht van haltes van de haltetaxi (stopplaatsen) en de Overzichtskaart haltetaxi (lijnennet) 2022 van de haltetaxi.

Betalen

In de haltetaxi betaalt u contant. U betaalt een tarief wat is afgestemd op het standaard bustarief: € 1,01 opstaptarief en € 0,17 per kilometer. Houd er rekening mee dat uw OV-chipkaart of abonnement niet geldt voor de haltetaxi. In Zeeuws-Vlaanderen kunt u betalen met uw bankpas in de haltetaxi. 

Gebruikerspas

Om met de haltetaxi te kunnen reizen moet u eerst beschikken over een gebruikerspas. U vraagt deze aan door het formulier in te vullen voor aanvraag gebruikerspas.

Een andere mogelijkheid is om bij de eerste reservering van de haltetaxi uw naam, adres, e-mail en mobiele telefoonnummer door te geven aan de telefonist van de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Deze gegevens zijn nodig om een gebruikerspas aan te kunnen maken. Binnen vijf werkdagen krijgt u de pas toegezonden. Heeft u de pas nog niet binnen? Dan kunt u al wel gebruik maken van de haltetaxi.

Wat u nog moet weten als u de haltetaxi reserveert

  • Wilt u vóór 9.00 uur gebruik maken van de haltetaxi? Vraag dan de dag ervoor (voor 21.00 uur) uw reis aan.
  • U mag, tegen betaling, één extra persoon mee laten reizen op uw pas. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis.
  • Heeft u een haltetaxi gereserveerd en heeft u vertraging met het openbaar vervoer? Neem dan gelijk contact op met de haltetaxi (+31 88 2358000).
  • Gebruik van alcohol of eten is niet toegestaan in de taxi.
  • De haltetaxi rijdt op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot aansluiting op laatste bus en op zondag van 9.00 tot aansluiting op laatste bus.
  • Intimiderend gedrag richting de taxichauffeur, schade of vernielingen aan de taxi worden gevolgd door een boete.

Proef met flextaxi in de Kop van Schouwen

In de Kop van Schouwen start op 1 augustus 2023 een proef met een flexibel vervoersmiddel: de flextaxi. Met de flextaxi hebben alle reizigers in de Kop van Schouwen, naast het bestaande openbaar vervoer, een extra manier om te reizen. De gemeente Schouwen-Duiveland en Provincie Zeeland testen de flextaxi om, op kleine schaal, ervaring op te doen met de werking van flexibele publieke vervoersmiddelen. Kijk voor meer informatie op www.reizendoorzeeland.nl.

Contact

+31 88 2358000
info@haltetaxi.nl