Connexxion verzorgt voor heel Zeeland het openbaar busvervoer. Op plekken of momenten waar het busvervoer is verdwenen biedt de Provincie de haltetaxi aan.

Begin 2021 rijden de buurtbussen weer in Zeeland

De buurtbussen in Zeeland rijden vanaf 1 maart 2021 weer.

Sinds maart 2020 reden de buurtbussen niet meer vanwege COVID-19. Gelukkig zijn de onderzoeken afgerond, wat betekent dat de bussen bijna klaar zijn om de weg op te gaan.

Een buurtbus is veel kleiner dan en gewone lijnbus en heeft maar één deur om in te stappen. Daarom was onderzoek nodig om de buurtbussen coronaproof de weg op te laten gaan. Wat is er veranderd? In elke buurtbus is een spatscherm vastgemaakt. Ook zijn extra elektronische filters toegevoegd om voldoende frisse buitenlucht aan te voeren en ronddraaiende lucht te zuiveren. Verder is de eerste passagiersstoel die net achter de chauffeur zit verwijderd. Wanneer de buurtbussen weer gaan rijden kunnen er dus zeven passagiers mee in plaats van acht.

Vanaf maart 2021 gaan alle buurtbuslijnen in Zeeland weer rijden. Het gaat hierbij om de volgende lijnen: 507, 511, 513, 515, 555, 580, 582, 581, 583, 584, 589, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599.

De buurtbussen zijn een onderdeel van het Openbaar Vervoer in Zeeland. Ook in buurtbussen zijn passagiers verplicht om een mondkapje te dragen. Zet alstublieft uw mondkapje op voordat u de bus instapt.

Uitgangspunt voor het busvervoer is dat het aanbod aansluit op de vraag. Dat betekent dat er alleen op die plekken en momenten busvervoer wordt aangeboden waar en wanneer voldoende mensen er gebruik van maken. Het rijden met ‘lege’ bussen is uit maatschappelijk en financieel oogpunt ongewenst.

Vaste buslijnen

De basis van het busvervoer in Zeeland bestaat uit veel gebruikte buslijnen. Dit noemen we het kernnet. Deze buslijnen verbinden de regio's en grotere kernen onderling en rijden de hele week volgens een vaste dienstregeling van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Voor forenzen en scholieren/ studenten zijn er op drukke momenten van de dag extra buslijnen. Voor vakantiegangers zijn er tijdens de zomervakantie enkele toeristenlijnen.

Klantenservice Connexxion: 0900 - 266 63 99
Bereikbaar maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur

Met de buurtbus

In Zeeland rijden 18 buurtbussen. Deze kleinere bussen rijden onder verantwoordelijkheid van lokale buurtbusverenigingen en worden bestuurd door vrijwilligers. Deze buurtbussen rijden alleen op werkdagen. Het is gewoon openbaar vervoer, dus er kan ook met de OV-chipkaart worden gereisd. Een los kaartje kost € 3,80 per rit. 

Haltetaxi

Met de nieuwe concessie is het openbaar busvervoer in Zeeland op een aantal plekken verdwenen. Op die trajecten rijdt de haltetaxi. De haltetaxi sluit aan op de dienstregeling van de bus en rijdt alleen als er een rit wordt aangevraagd. Voor gebruik van de haltetaxi heeft u een gebruikerspas nodig. Let op: u kunt in de haltetaxi geen gebruik maken van uw OV-chipkaart of uw abonnement. Bekijk hier het Overzicht van haltes van de haltetaxi (stopplaatsen) waar u kunt in- en uitstappen. Voor vragen: 088-2358000 of info@haltetaxi.nl

meer info over de haltetaxi

Westerschelde Ferry

De Westerschelde Ferry BV exploiteert in opdracht van de Provincie Zeeland de veerdienst Vlissingen-Breskens met twee schepen: de Prins Willem-Alexander en de Prinses Máxima. De overtocht duurt ongeveer 23 minuten. De schepen bieden plaats aan maximaal 186 passagiers en zo'n 90 fietsen en bromfietsen. Scholieren en groepen kunnen met korting gebruik maken van de Westerschelde Ferry. Meer informatie vindt u op de website van de Westerschelde Ferry.

OV-beleid

Wilt u meer weten over het openbaar vervoerbeleid van de Provincie Zeeland? U vindt het in het beleidsplan 'Nieuwe lijnen'.

Contact team openbaar vervoer Zeeland: ov-concessie@zeeland.nl