Connexxion verzorgt voor heel Zeeland het openbaar busvervoer. Op plekken of momenten waar het busvervoer is verdwenen biedt de Provincie de haltetaxi aan.

Let op: wijzigingen in het openbaar vervoer

In verband met de coronamaatregelen zijn er een aantal wijzigingen in het openbaar vervoer. Zo rijden er voorlopig geen buurtbussen. De Westerschelde Ferry zal tot en met 28 juni beperkter varen. Vanaf 29 juni 2020 start de zomerdienstregeling. Vanaf 1 juni 2020 start de normale dienstregeling van Connexxion en de NS weer op, maar de dienstverlening ziet er anders uit dan normaal. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Bekijk actuele reisinformatie op: https://9292.nl.

Uitgangspunt voor het busvervoer is dat het aanbod aansluit op de vraag. Dat betekent dat er alleen op die plekken en momenten busvervoer wordt aangeboden waar en wanneer voldoende mensen er gebruik van maken. Het rijden met ‘lege’ bussen is uit maatschappelijk en financieel oogpunt ongewenst.

Vaste buslijnen

De basis van het busvervoer in Zeeland bestaat uit veel gebruikte buslijnen. Dit noemen we het kernnet. Deze buslijnen verbinden de regio's en grotere kernen onderling en rijden de hele week volgens een vaste dienstregeling van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Voor forenzen en scholieren/ studenten zijn er op drukke momenten van de dag extra buslijnen. Voor vakantiegangers zijn er tijdens de zomervakantie enkele toeristenlijnen.

Klantenservice Connexxion: 0900 - 266 63 99
Bereikbaar maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur

Met de buurtbus

In Zeeland rijden 18 buurtbussen. Deze kleinere bussen rijden onder verantwoordelijkheid van lokale buurtbusverenigingen en worden bestuurd door vrijwilligers. Deze buurtbussen rijden alleen op werkdagen. Het is gewoon openbaar vervoer, dus er kan ook met de OV-chipkaart worden gereisd. Een los kaartje kost € 3,80 per rit. 

Haltetaxi

Met de nieuwe concessie is het openbaar busvervoer in Zeeland op een aantal plekken verdwenen. Op die trajecten rijdt de haltetaxi. De haltetaxi sluit aan op de dienstregeling van de bus en rijdt alleen als er een rit wordt aangevraagd. Voor gebruik van de haltetaxi heeft u een gebruikerspas nodig. Let op: u kunt in de haltetaxi geen gebruik maken van uw OV-chipkaart of uw abonnement. Bekijk hier het Overzicht van haltes van de haltetaxi (stopplaatsen) waar u kunt in- en uitstappen. Voor vragen: 088-2358000 of info@haltetaxi.nl

meer info over de haltetaxi

Westerschelde Ferry

De Westerschelde Ferry BV exploiteert in opdracht van de Provincie Zeeland de veerdienst Vlissingen-Breskens met twee schepen: de Prins Willem-Alexander en de Prinses Máxima. De overtocht duurt ongeveer 23 minuten. De schepen bieden plaats aan maximaal 186 passagiers en zo'n 90 fietsen en bromfietsen. Scholieren en groepen kunnen met korting gebruik maken van de Westerschelde Ferry. Meer informatie vindt u op de website van de Westerschelde Ferry.

OV-beleid

Wilt u meer weten over het openbaar vervoerbeleid van de Provincie Zeeland? U vindt het in het beleidsplan 'Nieuwe lijnen'.

Contact team openbaar vervoer Zeeland: ov-concessie@zeeland.nl