Openbaar vervoer

Connexxion verzorgt voor heel Zeeland het openbaar busvervoer. Op plaatsen of tijden waar het busvervoer niet meer rijdt, biedt de Provincie de haltetaxi aan.

Twee reizigers bij de bushalte in Zeeland

Het is belangrijk dat het aanbod van het busvervoer aansluit op de vraag. Dat betekent dat er alleen op die plaatsen en tijden busvervoer rijdt, waar en wanneer voldoende mensen er gebruik van maken. Het rijden met ‘lege’ bussen is uit maatschappelijk, financieel en milieu oogpunt niet wenselijk.

Vaste buslijnen

Veelgebruikte buslijnen vormen de basis van het busvervoer in Zeeland. Dit noemen we het kernnet. Deze buslijnen verbinden de regio's en grotere kernen onderling. De bussen op deze lijnen rijden de hele week volgens een vaste dienstregeling, van ’s morgens tot ’s avonds. Voor forenzen, scholieren en/of studenten worden op drukke momenten van de dag extra buslijnen ingezet.

Klantenservice Connexxion: 0900 - 266 63 99
Bereikbaar maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur

Sinds woensdag 26 oktober 2022 kunt u voor uw reis betalen met de volgende betaalmiddelen:

  • OV-chipkaart
  • Contactloze betaalpas
  • Creditcard
  • Betaalpas op de mobiele telefoon

Als u geen ov-chipkaart heeft kunt u met OVpay een los kaartje kopen. De prijs voor de reis is hetzelfde als reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reist u met een abonnement of met Zeeland Voordeel? Dan blijft u uw OV-chipkaart gebruiken. Op de website van Connexxion leest u meer over betaalwijzen in de bus.

Met de buurtbus

In Zeeland rijden achttien buurtbussen. Lokale buurtbusverenigingen zijn verantwoordelijk voor deze kleine bussen. Vrijwilligers besturen de buurtbussen. De buurtbussen rijden alleen op werkdagen. Omdat het onder openbaar vervoer valt, kan er ook met de OV-chipkaart worden gereisd. Een los kaartje kost 3,80 euro per rit. 

Haltetaxi

Door gemaakte afspraken rijdt het openbaar busvervoer in Zeeland op een aantal plaatsen niet meer. Op die routes rijdt de haltetaxi. De haltetaxi sluit aan op de dienstregeling van de bus en rijdt alleen als u een rit heeft aangevraagd. Om gebruik te kunnen maken van de haltetaxi heeft u een gebruikerspas nodig. Let erop dat u in de haltetaxi geen gebruik kunt maken van uw OV-chipkaart of uw abonnement. Bekijk hier het Overzicht van haltes van de haltetaxi (stopplaatsen) waar u kunt in- en uitstappen. Voor vragen belt u 088-2358000 of info@haltetaxi.nl

meer info over de haltetaxi

Westerschelde Ferry

De Westerschelde Ferry BV voert de veerdienst Vlissingen-Breskens uit in opdracht van de Provincie Zeeland. Er varen twee schepen: de Prins Willem-Alexander en de Prinses Máxima. De overtocht duurt ongeveer 23 minuten. Op beide schepen is plaats voor maximaal 186 passagiers en 90 fietsen en bromfietsen. Scholieren en groepen kunnen met korting meevaren met de Westerschelde Ferry. Meer informatie vindt u op de website van de Westerschelde Ferry.

OV-beleid

Wilt u meer weten over het openbaar vervoerbeleid van de Provincie Zeeland? Bekijk  het beleidsplan 'Nieuwe lijnen'.

Contact team openbaar vervoer Zeeland: ov-concessie@zeeland.nl