Jouw Zeeland is een netwerk van ongeveer 300 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar dat de Provincie Zeeland adviseert over allerlei onderwerpen. En geluisterd wordt er; de Provincie wil beleid samen met de inbreng van jongeren vormgeven. Jongeren kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor bijeenkomsten om mee te denken over provinciale plannen. Ze praten mee over onderwerpen die ook hén aangaan, zoals onderwijs, openbaar vervoer, zorg, economie, recreatie en de promotie van Zeeland.

Nieuws en agenda

Marten (19): "Als jongere kijk je anders tegen dingen aan dan het provinciebestuur. Die visie wil ik laten horen en dat kan bij Jouw Zeeland. Dat de Provincie haar beleid samen met jongeren wil vormgeven vind ik bijzonder." 

Aanmelden

Laat jij je mening graag horen en vind je het leuk om mee te praten over allerlei onderwerpen die ook jóu aan gaan? Meld je dan aan via jouwzeeland@zeeland.nl. Jouw Zeeland nodigt jou uit voor brainstormsessies in het provinciehuis in Middelburg of op locatie. Je krijgt een leuke vergoeding voor je inzet, bouwt een breed netwerk op en het staat goed op je CV!

Sandhya (19): "Als lid van Jouw Zeeland word je uitgenodigd voor bijeenkomsten waar je je je mening kunt geven over verschillende onderwerpen die je aanspreken. Het is een leuke en gemotiveerde groep jongeren. Je bouwt op deze manier veel contacten op met leeftijdsgenoten."

Maatschappelijke stage

Tip: doe je maatschappelijke stage bij Jouw Zeeland! Of gebruik Jouw Zeeland voor projecten voor school. Zo sla je twee vliegen in één klap: je denkt mee over provinciaal beleid en je bent met ‘leuk’ huiswerk voor school. Wie wil dat nu niet?

Ben je benieuwd wat de jongeren van Jouw Zeeland doen tijdens een bijeenkomst? Kijk dan op Facebook of volg Jouw Zeeland op Twitter voor foto's, filmpjes en verslagen.

Contact

+31 118 631611
jouwzeeland@zeeland.nl

Goese Lyceum: winnaar provinciale voorronde Op weg naar Het Lagerhuis 2015Bijeenkomst Jouw Zeeland Bevrijdingsfestival ZeelandINESPO 2013