Jouw Zeeland; Voor docenten

Jouw Zeeland is het jongerennetwerk van de Provincie Zeeland voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. De jongeren praten mee over onderwerpen die hen aangaan, zoals onderwijs, openbaar vervoer, economie, duurzame energie, recreatie en de promotie van Zeeland. Jouw Zeeland biedt verschillende mogelijkheden voor uw klas.

Jongeren in de statenzaal

Het Provinciespel

Schoolklassen kunnen in de Provinciale Statenzaal in Middelburg terecht voor het Provinciespel. Met dit spel laat de Provincie Zeeland Zeeuwse jongeren uit het voortgezet onderwijs en het mbo kennismaken met politiek en democratie.

Meer informatie

Het Provinciespel in Utrecht

Het Zeeuws Jongerenparlement 2023

Op 27 en 28 september 2023 organiseert Provincie Zeeland een nieuwe editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Jongeren van verschillende leeftijden (15 t/m 19 jaar) en opleidingsniveaus maken tijdens deze twee dagen kennis met politiek en democratie.

Meer informatie

Het Zeeuws Jongerenparlement 2022

GS in de klas

Wilt u uw leerlingen op een laagdrempelige manier in aanraking laten komen met politiek en democratie? Maak dan gebruik van GS in de klas! Tijdens GS in de klas bezoekt een gedeputeerde of Statenlid van Provincie Zeeland uw klas om met uw leerlingen in gesprek te gaan.

Meer informatie 

Gedeputeerde De Bat bezoekt een klas van het Lodewijk College in Terneuzen

Blijf op de hoogte

Bent u docent en wilt u contactpersoon zijn voor uw school, of wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meldt u zich dan aan via onderstaande knop.

Aanmelden