Hieronder vind je het laatste nieuws en activiteiten van Jouw Zeeland die gepland staan. Wil je je aanmelden voor een bijeenkomst? Stuur dan een mail naar jouwzeeland@zeeland.nl.

Binnenkort

-

Al geweest

18-05-2019 World Schools Academy

Afgelopen zaterdag hielp Jouw Zeeland mee bij de organisatie van de World Schools Academy. 32 scholieren uit het hele land, waaronder ook vijf Zeeuwen, namen deel aan de zevende editie van de WSA. Na de opening door de Commissaris van de Koning Han Polman, kregen de scholieren een training van ervaren debaters en gingen daarna ook zelf debatten voeren. Vijftien scholieren die hieraan deelnamen zijn gekozen om het nationale team te versterken en Nederland te vertegenwoordigen tijdens competities in binnen- en buitenland!

15-05-2019 World Café met HZ Communicatie studenten

15 mei hadden we bij Jouw Zeeland 16 enthousiaste tweedejaars HZ communicatiestudenten op bezoek. Met behulp van de World Café methode gingen zij in groepjes met elkaar in gesprek over de thema's cultureel erfgoed, vrijheid en democratie en hoe zij denken dat jongeren hier meer bij betrokken kunnen worden. 

18-04-2019 World Café met HZ Cult en Scheldemond

World Café over provinciale thema's met 110 Scheldemond leerlingen op de HZ University of Applied Sciences. In samenwerking met HZ Cult.

08-04-2019 VMBO-debat

Op 8 april was het VMBO-debat. Iets meer dan 80 leerlingen van het Calvijn- en Zwincollege gingen onder leiding van Het Debatbureau met elkaar het debat aan over een aantal thema's, waaronder verkeersveiligheid.

03 t/m 05-04-2019 Model European Parlement

Op 3, 4 en 5 april debatteerden 48 VWO 4 leerlingen van 8 verschillende scholen tijdens het MEP: Model European Parlement. De eerste twee dagen waren zij te gast in het Provinciehuis. Tijdens deze dagen gingen de leerlingen in commissies (van verschillende Europese landen) uiteen om over een aantal Europese vraagstukken te vergaderen, zoals cultuur, onderwijs, regionale ontwikkeling en energie. Vervolgens kwam zij met een resolutie die zij hadden voorbereid en probeerden deze op de slotdag in de oude Raadzaal van de het oude gemeentehuis in Middelburg er "doorheen" te krijgen.

23-02-2019 Jongerendebat Open Dag

Tijdens de Open Dag op 23 februari werd er een Jongerendebat georganiseerd. Dit debat werd onder leiding van Debat.nl gehouden in de Statenzaal van het Provinciehuis.

30-01-2019 Griezelen in de Crypte van het Abdij

Kom 30 januari 2019 in de Crypte luisteren naar een griezelverhaal over Middelburgse monniken. Durf jij te luisteren naar het verhaal van storyteller Jan Kuipers van Erfgoed Zeeland?

​28-01-2019 Op weg naar het Lagerhuis: voorronde Zeeland

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste scholierendebatcompetitie van Nederland met landelijk in totaal meer dan 200 deelnemende scholen. Vijftien voorrondes worden in het voorjaar van 2019 gespeeld, verspreid door Nederland.