Jouw Zeeland; Agenda

Hieronder vind je de afgelopen en geplande activiteiten van Jouw Zeeland. 

Jongeren in de statenzaal

Binnenkort

Het Zeeuws Jongerenparlement 2022

Op 2 en 3 november vindt het Zeeuws Jongerenparlement plaats. Het Zeeuws Jongerenparlement is een tweedaags evenement voor jongeren van alle opleidingsniveaus in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. Het belooft een zeer interessante editie te worden met een actueel thema op de agenda, namelijk wonen voor jongeren in Zeeland.

Het Zeeuws Jongerenparlement 2021

Denktanksessie toerisme

Op donderdag 29 september organiseren we een denktanksessie over toerisme in Zeeland. We komen snel met meer informatie!

Denktanksessie toerisme

Provinciaal Jeugddebat

Op 10 november vindt het Provinciaal Jeugddebat plaats. We komen snel met meer informatie!

Provinciaal Jeugddebat

Terugblik

12-05-2022 Provinciespel

Op 12 mei vond voor de eerste keer het Provinciespel plaats in de Provinciale Statenzaal. Studenten van Scalda richtten tijdens het spel hun eigen partijen op en namen spelenderwijs besluiten over de inrichting van Zeeland.

Provinciaal Statenlid Gerwi Temmink was aanwezig om de studenten tijdens het gehele spel te ondersteunen. Aan het einde van het spel sloot gedeputeerde Jo-Annes de Bat ook aan om in gesprek te gaan met de jongeren. Zo leerden ze waarover en hóe de Provincie besluiten neemt.

Bestuurders in gesprek met studenten tijdens Provinciespel

28-03-2022 Denktanksessie groene schoolpleinen

Zestien jongeren, waaronder studenten van de HZ University of Applied Sciences en Finding Roots, gingen in groepjes met elkaar en gedeputeerde Anita Pijpelink in gesprek om te brainstormen over hun ideale groene schoolplein.

Er zijn veel interessante ideeën bedacht! Zo is er bijvoorbeeld de behoefte aan een beboste omgeving met planten, een ontmoetingsplek voor studenten en een wateropslag systeem om het regenwater op te vangen en door te laten stromen naar een vijver. 

Denktanksessie groene schoolpleinen

22-02-2022 Denktanksessie coronapandemie

OMT-lid en kinderarts Károly Illy schoof aan om meer te vertellen over de fysieke en mentale gevolgen van corona bij jongeren. 

Daarnaast waren gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat aanwezig. Directeur van GGD Zeeland Joke Gaemers en voorzitter van Economic Board Zeeland Marinus Schroevers schoven ook aan. 

Károly Illy

21-02-2022 Op Weg Naar Het Lagerhuis

Leerlingen van CSW van de Perre, Ostrea Lyceum, Lodewijk College, Pontes en de bovenbouw en onderbouw van het Calvijn College gingen de strijd aan om de finaleplek! CSW won! De beste speech was van Jantine van het Calvijn College.

Op Weg Naar Het Lagerhuis 2022

04-10-2021 Denktanksessie energietransitie en economie

Op maandagavond 4-10-2021 vond de denktanksessie energietransitie en economie plaats. 

Denktanksessie energietransitie en economie

29&30-09-2021 Het Zeeuws Jongerenparlement

Het Zeeuws Jongerenparlement vond plaats op 29 en 30 september. De tweedaagse is een combinatie van een  denktankbijeenkomst en een debat. Tijdens deze tweedaagse volgde de jongeren inhoudelijke sessies over een aantal thema’s en gaan hierover met elkaar in debat.

Harry van der Maas met deelnemers

15-07-2021 Denktanksessie verkeersveiligheid

Jongeren gingen samen met gedeputeerde Harry van der Maas en inhoudelijk betrokken ambtenaren digitaal aan tafel. Zij gingen in gesprek over hoe we ons gedrag in het verkeer positief kunnen beïnvloeden en hoe we goed gedrag kunnen stimuleren.

Jongeren in gesprek