Hieronder vind je het laatste nieuws en activiteiten van Jouw Zeeland die gepland staan. Wil je je aanmelden voor een bijeenkomst? Stuur dan een mail naar jouwzeeland@zeeland.nl.

Binnenkort

 

Meer informatie volgt.

Terugblik
 

12/2020 Help mee met de voorbereiding van het Zeeuws Jongerenparlement!

Tien enthousiaste jongeren zijn betrokken bij de voorbereidingen van de pilot: Zeeuws Jongerenparlement. Dit doen ze binnen de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Jouw Zeeland werkt hiervoor samen met Het Debatbureau. Gedeputeerde Harry van der Maas heette de jongeren hartelijk welkom en wenste ze veel succes toe! Het Zeeuws Jongerenparlement vindt plaats in 2021 en is een tweedaagse met in de ochtend een denktank en in de middag een debat. Aan het Jongerenparlement kunnen maximaal 39 leerlingen meedoen van verschillende leeftijden (15 t/m 19 jaar) en opleidingsniveaus.

12-12-2020 World Schools Academy

De World Schools Academy is een evenement waar jongeren uit heel het land een dag lang workshops krijgen van ervaren debaters en ook zelf debatten voeren. Een aantal scholieren is uitgekozen om het nationale team te versterken en Nederland te vertegenwoordigen tijdens competities in binnen- en buitenland. Het evenement vond dit jaar digitaal plaats op zaterdag 12 december. Er deden 32 scholieren aan mee, waarvan vier Zeeuwse jongeren.

24-11-2020 Provinciaal Jeugddebat

Hoe kunnen wij deelmobiliteit onder jongeren stimuleren? Hoe kunnen we ondermijning in Zeeland tegengaan? En wat kunnen wij doen aan het zoet water tekort? Die vragen kregen 37 Zeeuwse scholieren van verschillende scholen digitaal voorgelegd tijdens het Provinciaal Jeugddebat. Een enthousiaste groep jongeren ging hierover met een aantal Statenleden in debat. Tien jongeren zijn aan het einde van de dag uitgekozen om volgend jaar in debat te gaan met Tweede Kamerleden tijdens het Nationaal Jeugddebat.

29-10-2020 Praat mee over het financiële beleid van de Provincie Zeeland!

Een jongere van Jouw Zeeland was aanwezig bij een online sessie over de provinciale financiën met gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Het Coronavirus heeft ontzettend veel impact op Zeeland gehad, niet alleen op de samenleving, maar ook op de economie en de provinciale en gemeentelijke begrotingen. Tijdens deze bijeenkomst werd er samen met de Zeeuwse inwoners gesproken over de uitdagingen waar we in Zeeland voor staan.

24-09-2020 Praat mee over slimme mobiliteit: het openbaar vervoer van de toekomst!

Vijf jongeren gingen in gesprek met gedeputeerde Harry van der Maas over de vraag hoe we samen kunnen zorgen dat Zeeland goed bereikbaar is en blijft. Maar ook hoe kunnen we dit in de toekomst met slimme en duurzame vervoersmiddelen nog beter organiseren (slimme mobiliteit). De mening van de jongeren werd meegenomen bij het opstellen van de regionale mobiliteitsstrategie.