Agenda

Hieronder vind je de afgelopen en geplande activiteiten van Jouw Zeeland. 

Jongeren in de statenzaal

Binnenkort

Denktanksessie groene schoolpleinen

Hoe kan jouw school bijdragen aan een beter klimaat? Misschien doet jouw school al heel veel of zie je hier graag verandering in komen.  Welke creatieve oplossingen zie jij voor groene schoolpleinen? Dus….laat van je horen en geef jouw mening. Gedeputeerde Anita Pijpelink sluit bij deze sessie aan en gaat graag met je in gesprek.

De denktanksessie wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum. 

Jongeren in gesprek

11-01-2022 Provinciaal Jeugddebat

Het debat van 16-11-2021 is verplaatst naar 11 januari 2022.

Denktanksessie energietransitie en economie

Terugblik

04-10-2021 Denktanksessie energietransitie en economie

Op maandagavond 4-10-2021 vond de denktenksessie energietransitie en economie plaats. 

Denktanksessie energietransitie en economie

29&30/09/2021 Het Zeeuws Jongerenparlement

Het Zeeuws Jongerenparlement vond plaats op 29 en 30 september. De tweedaagse is een combinatie van een  denktankbijeenkomst en een debat. Tijdens deze tweedaagse volgde de jongeren inhoudelijke sessies over een aantal thema’s en gaan hierover met elkaar in debat.

Harry van der Maas met deelnemers

08/2021 Denktanksessie verkeersveiligheid

Jongeren gingen samen met gedeputeerde Harry van der Maas en inhoudelijk betrokken ambtenaren digitaal aan tafel. Zij gingen in gesprek over hoe we ons gedrag in het verkeer positief kunnen beïnvloeden en hoe we goed gedrag kunnen stimuleren.

Jongeren in gesprek

02/2021 Op Weg Naar Het Lagerhuis

Leerlingen van CSW van de Perre, Ostrea Lyceum, Lodewijk College, Het Goese Lyceum Oranjeweg en het Calvijn College gingen de strijd aan om de finaleplek! Maurits van CSW van de Perre is de winnaar geworden van zowel de jury als de publieksprijs.

Op weg naar het Lagerhuis

12/2020 Help mee met de voorbereiding van het Zeeuws Jongerenparlement!

Tien enthousiaste jongeren zijn betrokken bij de voorbereidingen van de pilot: Zeeuws Jongerenparlement. Dit doen ze binnen de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Jouw Zeeland werkt hiervoor samen met Het Debatbureau. Gedeputeerde Harry van der Maas heette de jongeren hartelijk welkom en wenste ze veel succes toe!

Jongeren op het Abdijplein