In heel Noordwest Europa, van Le Havre tot Hamburg, is de kust recht. Behalve in Zeeland. Het land ligt hier ín zee. Die bijzondere ligging brengt ons veel goeds en blijft ons uitdagen. Om het echte Zeeland te laten zien is van alle gemeenten het DNA in kaart gebracht. Met beeldmateriaal en kleuren die passen bij de regio. Om Zeeland op een herkenbare manier gezamenlijk te profileren is de land in zee stijl, gebaseerd op de DNA's gemaakt.


U zoekt informatie overZoek op onderwerp

Het Zeeuwse DNA gebruiken we om het echte Zeeland te laten zien. Het Zeeuwse DNA bestaat uit filmpjes, verhalen en kleuren en honderden rechtenvrije foto's in de beeldbank. Dat kunt u gebruiken om een realistisch en gevarieerd beeld van onze provincie te laten zien.

De Zeeuwse vlag is ontworpen in 1948. Het wapen met de spreuk 'ik worstel en kom boven' is ontstaan door de strijd tegen de Spanjaarden.

Het Zeeuws Volkslied ontstond in 1919 als reactie op de plannen die België maakte in de Eerste Wereldoorlog om Zeeland in te nemen.

De afgelopen maanden werkten we aan de verhuizing van de website van VVV Zeeland en ons vroegere netwerk zeelandlandinzee.nl. Twee netwerken samenvoegen op één plek, met een naam waar iedereen zich in herkent: zeeland.com. 

Zeeuwse overheden, het onderwijs en bedrijfsleven zijn verenigd in de 'Stuurgroep IJzendijke', met als doel een gezamenlijke Zeeuwse lobby in Den Haag en Brussel.

Verhalen zijn er om verteld te worden. Verhalen over succes, over historie, over het gebied, over… Vertel ze door!

In 2019 en 2020 vierden we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven.