Het Zeeuws Jongerenparlement 2022

Op 2 en 3 november organiseert de Provincie Zeeland voor de tweede keer het Zeeuws Jongerenparlement. Het Zeeuws Jongerenparlement is een tweedaags evenement voor jongeren van alle opleidingsniveaus in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. Door mee te doen aan het Zeeuws Jongerenparlement kan jij jouw stem laten horen over belangrijke maatschappelijke thema’s binnen de provincie.

Het Zeeuws Jongerenparlement 2022

Editie 2021

Vorig jaar vond de eerste editie van het Zeeuws Jongerenparlement plaats, lees hier alles over de editie van vorig jaar: Het Zeeuws Jongerenparlement | Provincie Zeeland

Gedeputeerde jongerenparticipatie Harry van der Maas:

“Dit is een nieuwe vorm van jongerenparticipatie waarbij we jongeren twee dagen de kans bieden om mee te praten en mee te doen. Het jongerenparlement is een combinatie van een jongerendenktank en een debat. Met deze pilot willen we jongeren betrekken bij deze belangrijke Zeeuwse thema’s.”

Thema 2022

Het thema van het Zeeuws Jongerenparlement 2022 is: wonen voor jongeren in Zeeland. Ook in Zeeland is sprake van krapte op de woningmarkt. De prijzen stijgen mede doordat mensen uit de Randstad zich in Zeeland vestigen. Helaas zijn er voor jongeren steeds minder betaalbare woningen. Daarnaast is ook de woonomgeving belangrijk, zoals voorzieningen in de wijk, groen, veiligheid en duurzaamheid. Tijdens het Jongerenparlement gaan we in debat over dit onderwerp. Hoe willen jongeren in de toekomst in Zeeland wonen? Zijn nieuwe woonvormen nodig en waar moet de provincie bouwen toestaan? Hoe blijft het Zeeuwse karakter behouden, en welk perspectief zien jongeren voor zichzelf in Zeeland?

Excursie

Om een goed beeld te krijgen van het thema, blijven we dit jaar niet alleen in het Provinciehuis. We gaan namelijk met een bus op pad door Zeeland en bezoeken verschillende inspirerende locaties.

Aanmelden

Dit belooft een zeer interessante editie te worden! Wacht niet langer en meld je snel aan via: Save the date: Zeeuws Jongerenparlement (formdesk.com)