Position paper over waterstof aangeboden aan Europarlementariërs

27 juni 2023
|
Nieuws
Jo-Annes de Bat biedt paper aan aan Tom Berendsen

Tijdens de Zeeuwse zomerborrel in Brussel is het gezamenlijke position paper van zes Nederlandse provincies over waterstof aangeboden aan de aanwezige Europarlementariërs.

De Provincie Zeeland heeft met de Provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Zuid-Holland de krachten gebundeld om als Nederlandse regio's uit te groeien tot een van de belangrijkste waterstofhotspots ter wereld. Nederlandse regio's spelen een essentiële rol in de invulling van de waterstofcorridor aan de Noordzee en vormen zo een onmisbare partner in Europa.

Voor het Zeeuwse industriecluster is er een groot belang om tijdig en voldoende waterstof beschikbaar te krijgen. De huidige grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden vormen een zeer geschikt uitgangspunt voor Zeeland om de poort naar de rest van Europa te zijn.

Zeeuwse zomerborrel in Brussel

De Zeeuwse zomerborrel is een initiatief van de Provincie Zeeland. In Brussel ontmoeten de Zeeuwse overheden Europarlementariërs, leden en werknemers van de Europese Commissie en andere belangrijke stakeholders.