Uitreiking eerste Zeeuws compliment: Zeeland helpt Limburg

10 januari 2022
|
Nieuws
Uitreiking Zeeuws compliment aan initiatiefnemers Zeeland helpt Limburg

Op maandag 10 januari 2022 reikte Commissaris van de Koning Han Polman het Zeeuws Compliment uit aan Anita de Munnik (Rotary Zierikzee), Ria Boot (Recron-Hiswa), Siemco Louwerse (Watersnoodmuseum).

"Als geen ander kennen Zeeuwen de kracht van het water. Toen Limburg dit jaar werd getroffen door extreem hoogwater kwam u in actie, met een even doeltreffend als hartverwarmend initiatief. Met het aanbieden van ruim honderd vakanties voor getroffen Limburgers lieten Zeeuwse toeristische ondernemers zich van hun allerbeste kant zien. Uw initiatief bracht warmte en saamhorigheid in een zwaar jaar. Dat maakt ons trots en heeft ons ontroerd."

- Han Polman, Commissaris van de Koning in Zeeland

Daarom verdient Zeeland helpt Limburg een Zeeuws compliment.

Getroffenen en hulpverleners van de watersnood in Limburg hebben de mogelijkheid gekregen om gebruik te maken van een gratis vakantie in Zeeland. Op initiatief van het Watersnoodmuseum, Hiswa Recron (brancheorganisatie recreatiebedrijven) en Rotary Zierikzee en in samenwerking met de Provincie Zeeland en gemeente Schouwen-Duiveland zijn er zo’n 100 vakanties gefaciliteerd. Het initiatief hiervoor lag bij Rotary Zierikzee.

De rest van de week worden er nog diverse Zeeuwse complimenten uitgereikt.