Derde editie Zeeuws Economisch Bericht online

19 april 2023
|
Persbericht
Winkelstraat in Sluis

Deze week is de derde editie van het Zeeuws Economisch Bericht gepubliceerd. Met dit bericht houden we periodiek de vinger aan de pols. Hoe staat de Zeeuwse economie ervoor?

In deze editie is onder andere te lezen dat de economische krimp in Zeeuws-Vlaanderen wordt voorgezet en dat het ondernemersvertrouwen blijft hangen onder de nullijn. In het voorwoord spreekt Eric de Ruijsscher, voorzitter VNO-NCW Zeeland, over samenwerking om grote uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Op de hoogte blijven

In het bericht is daarnaast meer te lezen over de vertraagde aanwas van aantal ondernemingen in Zeeland, ondernemers die (noodgedwongen) kostenstijging doorberekenen aan klanten en gedeputeerde Jo-Annes de Bat geeft een vooruitblik op de Zeeuwse economie.

Wilt u op de hoogte blijven van de economische ontwikkelingen binnen Zeeland en het Zeeuws Economisch Bericht blijven ontvangen? Laat dan uw contactgegevens achter.

TEK-regeling

Speciale aandacht vragen we in relatie tot het bericht voor de TEK-regeling. Vanaf 21 maart kunnen Zeeuwse ondernemers de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen bij RVO. Goed nieuws voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale omzet. Het aantal aanmeldingen blijft echter nog laag. We willen alle Zeeuwse ondernemers daarom oproepen gebruik te maken van de tegemoetkoming.