Provincie Zeeland en UWV organiseren een cursus online solliciteren voor Zeeuwse, werkzoekende 50plussers

24 januari 2022
|
Persbericht
Jo-Annes de Bat en Lieneke de Wolf achter statafels tijdens een workshop online solliciteren

Op maandag 21 januari 2022 sloten 26 Zeeuwen aan bij een digitale bijeenkomst georganiseerd door de Provincie Zeeland en het UWV. Twee dingen hadden alle werkzoekenden gemeen: ze zijn allen werkzoekend en hebben een leeftijd van minimaal vijftig jaar. Tijdens de online bijeenkomst leerden de aanwezigen over presentatie vaardigheden, zoals ‘Hoe kom ik over op beeld?’. Daarnaast kregen ze tips over hoe je de functionaliteiten van een online vergadertool beter kunt inzetten voor een goed lopend gesprek.

Aanleiding bijeenkomst

De arbeidsmarkt staat onder druk. Er worden de komende jaren honderden werknemers gezocht om vacatures te vullen, ook in Zeeland. Daar tegenover staat dat vijftigplussers lastig tot niet aan een baan komen. Het UWV en Provincie Zeeland proberen met de bijeenkomst deze werkzoekenden handvaten te geven om tóch aan die ene droombaan te komen.

Eerste indruk

In twee workshops werd dieper ingegaan op het inzetten van LinkedIn tijdens een zoektocht naar een baan en hoe belangrijk een eerste indruk is. Het begint namelijk al bij een cv en brief. Maar hoe maak je die? Tijdens de workshop werd verteld waar HR medewerkers en recruiters op letten als ze een cv en brief screenen. Wat vinden ze belangrijk en hoe zorg je ervoor dat ze een goed beeld van jou krijgen zodat je wordt uitgenodigd voor een gesprek?

Op 1 februari gaan de deelnemers van de workshop het geleerde in de praktijk brengen door online in gesprek te gaan met diverse uitzendbureaus. Zo kunnen zij alvast oefenen voor online sollicitatiegesprekken met werkgevers.

Samenwerking met Zeeuwse partijen

De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met Klikwerk, Zeeland Business, Get a Grip en de Zeeuwse gemeenten en is in opdracht van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt. Deze eerste bijeenkomst was een pilot en er wordt nu gekeken of er meerdere edities kunnen worden georganiseerd in samenwerking met het UWV.