Actuele en toekomstige berichten (BAS) over stremmingen en bediening bruggen en sluizen over het Kanaal door Walcheren en de Zeelandbrug wordt gedeeld met de scheepvaart.

Kanaal door Walcheren; Sloebrug Vlissingen

De Sloebrug in Vlissingen wordt i.v.m. een dringende reparatie tot nader bericht niet bediend voor de scheepvaart.

De onderdoorvaarthoogte van de Sloebrug is bij kp 0,9m. + NAP 5m..

Voor informatie kunt uw contact opnemen met de Nautische Centrale Vlissingen V.H.F.18. en/of bekijkt u het persbericht Sloebrug tot nader order gestremd voor scheepvaart

Kanaal door Walcheren; Zeelandbrug; Bedieningstijden per 1 juni 2020 tijdens coronamaatregelen

De coronamaatregelen zijn de komende tijd vanuit de Rijksoverheid versoepeld. De verwachting is dat de recreatieve scheepvaart weer toeneemt. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen heeft de Provincie Zeeland besloten de bedieningstijden van de bruggen en sluizen te verruimen per 1 juni 2020.
Het personeel dat de bruggen en sluizen bedient moet zich ook houden aan de coronamaatregelen en de daarbij horende anderhalvemetersamenleving. Dat houdt in dat de ruimte van de bediencentrale is aangepast en er minder bedienaars op hetzelfde moment de bruggen en sluizen kunnen bedienen. Hierdoor zijn er minder bedientijden dan in de normale situatie.

Op 31 maart 2020 heeft de Provincie in verband met coronamaatregelen de dienstregeling van de bruggen en sluizen over het kanaal door Walcheren en de Zeelandbrug tot 1 juni aangepast. Naar aanleiding van de nieuwe ontwikkelingen zijn de bedieningstijden verruimd. Op deze manier wordt ook gehoor gegeven aan de eerdere oproep van de Watersportbond en de Hiswa om dienstverlening van bruggen- en sluizen binnen Nederland terug te verruimen. De komende periode blijven we eventuele knelpunten in de gaten houden. Het uitgangspunt is dat het nieuwe bedieningsregime wordt gehandhaafd tot 1 september 2020.

Door een toename van vragen over bedientijden hebben wij de informatie over nieuwe bedieningstijden verbeterd. Actuele berichten over stremmingen en bediening bruggen en sluizen over het Kanaal door Walcheren en de Zeelandbrug worden gedeeld met de scheepvaart en zijn te lezen op: bedieningstijden-sluizen-en-bruggen

Het scheepvaartbericht nr.PZL20b8 van 27 mei 2020 wordt met ingang van 29 juni 2020 ingetrokken.

Kanaal door Walcheren; Sluizen Veere

Tot 1 oktober 2020

Het geleide steiger voor het buitenhoofd van de kleine sluis in Veere en de remstoel voor het binnenhoofd van de grote sluis in Veere zullen hersteld worden.
De werkzaamheden zijn gereed op 1 oktober 2020.

Tijdens deze periode ;

  • is het verboden schepen af te meren aan het geleide steiger voor het buitenhoofd van de kleine sluis.
  • is het kolkkeuzelicht en de verlichting gedoofd op de remstoel voor het binnenhoofd van de grote sluis.

Melding/klacht/vraag

Urgente melding over bediening bruggen of sluizen? Bel direct +31(0)900-8844 (Meldkamer Politie).

Contact

Voor andere vragen, meldingen, klachten over bediening bruggen of sluizen of berichten aan de scheepvaart kunt u mailen naar meldingklachtwegen@zeeland.nl.